Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Шарлотка

Шарлотка

Шарлотка - це більш простий варіант пирога. Багато чоловіків, які не дуже вміють готувати, шарлотку роблять з легкістю. Прийшла до нас ця страва з Франції, французи ж, власне, ідею взяли із звичайного англійського пудингу. З роками вони стали додавати різні інгредієнти і експериментувати з цією стравою, а в результаті ми отримали рецепт нескладного пирога. Подають шарлотку теплою, до неї часто додають морозиво або солодкий соус. Начинку можна змінювати залежно від сезону фруктів, які поспіють. А взимку можна використовувати консервовані фрукти. Тобто, готувати цей простий пиріг можна цілий рік.

Кількість порцій 12
Час приготування 45 хв

  1. 1. Борошно — 200 г.
  2. 2. Цукор — 200 г.
  3. 3. Яйця — 4 шт.
  4. 4. Яблука — 300 г.
  5. 5. Цукрова пудра — 50 г.
  6. 6. Кориця — 2 г.
  7. 7. Розпушувач для тіста — 1 пакетик
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Відокремити яєчні білки від жовтків. Збити білки, поступово додаючи цукор, до утворення густої білої маси.

  2. Акуратно перемішати з жовтками і просіяним борошном, додати корицю і розпушувач для тіста.

  3. Яблука очистити і нарізати тонкими скибочками.

  4. У змащену олією форму викласти частину тіста, рівномірно викласти яблука і покрити тістом, що залишилось.

  5. Випікати в духовці 20-35 хвилин при температурі 180°C до утворення світло-коричневої скоринки.

  6. Коли шарлотка охолоне, обережно вийняти з форми. При подачі посипати цукровою пудрою.