Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь середній риба зима › Сьомга в імбирному маринаді
Сьомга в імбирному маринаді

Сьомга в імбирному маринаді

Страва виходить дуже ароматною і смачною. До того ж усім відомо про корисні властивості сьомги. Вона містить незамінні мінеральні елементи, завдяки чому уповільнює процеси старіння шкіри. А в поєднанні з пряним імбирно-соєвим соусом і кунжутним маслом філе сьомги стає дуже ніжним і соковитим. Любителям гострих страв можна додати більше свіжого імбиру і соусу чилі і менше – солодкого червоного перцю. І наостанок порада: для того, щоб зберегти цілісність тушки сьомги, не видаляйте шкірочку повністю, інакше шматочки розваляться.

Кількість порцій 3
Час приготування 45 хв

  1. 1. Сьомга — 600 г.
  2. 2. Соус соєвий — 100 мл.
  3. 3. Олія кунжутна — 1 ст. л.
  4. 4. Часник — 1 шт.
  5. 5. Соус чилі — за смаком
  6. 6. Сіль — за смаком
  7. 7. Імбир — 20 г.
  8. 8. Сік лимонний — за смаком
  9. 9. Перець солодкий — 2 шт.
  10. 10. Спаржа свіжа — 6 шт.
  11. 11. Квасоля зелена стручкова — 150 г.
  12. 12. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  13. 13. Кунжутне насіння — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Рибу промити під холодною водою. Розділити на філе, нарізати порційними шматками.

  2. Для приготування маринаду, збити кунжутну олію із соєвим соусом, додати чилі, подрібнений часник, імбир і сіль, ретельно перемішати. Залити рибу маринадом на 10-15 хвилин.

  3. Після маринування, обсмажити рибу, далі випікати протягом 7-8 хвилин у духовці розігрітій до 180°C.

  4. Спаржу, солодкий перець і квасолю нарізати соломкою, обсмажити в сковороді з розжареною кунжутною олією. Посолити і поперчити.

  5. Викласти рибу та овочі на тарілку, скропити лимонним соком і посипати кунжутним насінням.