Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь легкий духовка фрукти › Пісочний пиріг із айви з карамеллю
Пісочний пиріг із айви з карамеллю

Пісочний пиріг із айви з карамеллю

Екзотична айва вважається найзагадковішим фруктом, який відомий людству. Неїстівний в сирому вигляді твердий і непримітний плід надто в'язок на смак. Однак чим довше зберігати айву, тим м'якше вона стає. Але навіщо чекати так довго і відмовляти собі в насолоді цим фруктом? Айва, яка піддалася тепловій обробці, розкриває свій неповторний смак і чудовий аромат. Випічка з айвою – показовий приклад дивовижного перетворення цього фрукта. Пропонований пісочний пиріг із айви з карамеллю має відкритий вид, як тарт. І правильно, навіщо ж ховати таку смачну красу? З кожним шматочком пирога Ви відчуєте, як у роті розсипаються тисячі найдрібніших гранул дивовижної айви.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Цукор — 325 г
  2. 2. Лимон — 130 г
  3. 3. Айва — 1700 г
  4. 4. Сіль — за смаком
  5. 5. Масло вершкове — 20 г
  6. 6. Борошно пшеничне — 30 г
  7. 7. Тісто пісочне — 500 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. В каструлі змішати 1,5 літра води і цукор (200 г). Лимон помити, вичавити сік і натерти на тертці цедру. Додати сік і цедру в каструлю.

  2. Помити айву, очистити, видалити серцевину. Додати айву в каструлю, накрити кришкою і варити близько 10 хвилин. Духовку розігріти до 190 градусів.

  3. У сковороду покласти цукор і трохи солі. Поставити на маленький вогонь і нагрівати, поки цукор не перетворитися на густу світло-коричневу масу. Додати масло і добре розмішати.

  4. У карамель викласти айву. Тісто повністю розморозити. На присипаному борошном столі розкачати тісто (розміром трохи більше діаметру сковороди). Викласти тісто на сковорідку з фруктами і трохи піджати краї. Поставити сковороду в розігріту духовку і випікати близько 40 хвилин.