Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь літо › Лосось з лимоном і розмарином
Лосось з лимоном і розмарином

Лосось з лимоном і розмарином

Лосось вважається однією з найцінніших і корисних риб у світі, тому цей океанічний делікатес обов'язково повинен бути присутнім у Вашому раціоні. Особливо – приготований в такий спосіб. Запечена у фользі з пряним розмарином і лимонним соком, рибка зберігає максимум своєї користі і не втрачає цінні вітаміни і жирні кислоти, необхідні для живлення та розвитку нашого мозку. Ніжне, дієтичне, але досить калорійне м'ясо лосося вважається справжнім джерелом краси і благотворно впливає на травну, серцево-судинну і нервову системи. Спробуйте цю просту у приготуванні страву і переконайтеся, що корисна їжа може бути надзвичайно смачною.

Кількість порцій 4
Час приготування 30 хв

  1. 1. ФІле лосося — 680 г
  2. 2. Сіль — 0,5 ч. л.
  3. 3. Розмарин свіжий — 1 ст. л.
  4. 4. Оливкова олія — 40 мл
  5. 5. Перець чорний мелений — 0,5 ч. л.
  6. 6. Лимон — 2 шт.
  7. 7. Вино біле — 40 мл
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розріжте філе лосося на 4 частини і покладіть їх на 4 окремих квадратика фольги. Шматочки фольги повинні бути такого розміру, щоб в них можна було загорнути рибу.

  2. З обох сторін змастіть філе оливковою олією, посипте сіллю, перцем і свіжим, подрібненим розмарином.

  3. На кожен шматочок риби покладіть скибочку лимона, полийте його 1 столовою ложкою лимонного соку, 2 столовими ложками вина. Щільно загорніть лосось у фольгу.

  4. Готуйте рибу на грилі близько 8-10 хвилин для шматочка лосося товщиною в 2,5 см. Або відправте рибу в духовку на 25 хвилин при 190° С.