Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь салати весна › Салат по-шопськи
Салат по-шопськи

Салат по-шопськи

Сьогодні вам пропонуємо рецепт салату, словосполучення якого дуже незвично для наших вух. Проте мало хто знає, але салат шопський - це страва східноєвропейської кухні. Салат дуже популярний в Болгарії, Македонії, Сербії, Чорногорії, Албанії, Чехії. Батьківщиною салату вважають західну Болгарію. До речі, слово "шопи" - це етнічна група болгар, які живуть на заході цієї країни. Звідси і назва салату. Шопський салат вважається національним в Болгарії і там його дуже часто готують. Смак у салату виходить неймовірно насичений. Огірки дуже його освіжають, а бринза надає салату пікантності і ситності. Загалом виходить неймовірно смачно. Їж і хочеться.

Кількість порцій 4
Час приготування 35 хв

  1. 1. Перець болгарський — 500 г.
  2. 2. Помідори — 300 г.
  3. 3. Огірки — 150 г.
  4. 4. Сир бринза — 150 г.
  5. 5. Цибуля ріпчаста — 100 г.
  6. 6. Олія оливкова — 60 г.
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Петрушка — за смаком
  9. 9. Оцет — за смаком
  10. 10. Перець чилі — 1 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Перці підсмажити в духовці, щоб шкірка трохи підгоріла, перекласти в пакет, охолодити 15-20 хвилин, зняти шкірку і очистити від насіння. Нарізати на дрібні шматочки.

  2. Помідори та огірки нарізати на шматочки, цибулю тонкими півкільцями. Перекласти овочі в миску і перемішати руками.

  3. Додати сіль і перець за смаком, після олію і петрушку. Ретельно перемішати, викласти на тарілки. Зверху посипати натертою бринзою, прикрасити нарізаним чилі.