Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь європейська гриби літо › Салат із молодого шпинату і грибів
Салат із молодого шпинату і грибів

Салат із молодого шпинату і грибів

Цей смачний і корисний салат гармонійно поєднує в собі бекон, гриби і шпинат. Шпинат містить велику кількість клітковини, білка, калію, заліза. Він допомагає підтримувати нормальну вагу і втрачати зайву, зміцнює зуби, нервову систему, а сік шпинату - в цілому імунітет. У їжу краще вживати свіже переросле листя через присутність в старому листі великої кількості щавлевої кислоти, яка шкідлива при деяких захворюваннях. Замість печериць можна використовувати лісові гриби або гливи. Шпинат завдяки своєму нейтральному смаку чудово поєднується практично з будь-якими продуктами і хороший в самих різних поєднаннях.

Кількість порцій 8
Час приготування 30 хв

  1. 1. Бекон — 3 скибочки
  2. 2. Часник — 2 зубчики
  3. 3. Оливкова олія — 2 ст. л.
  4. 4. Червоний винний оцет — 2 ст. л.
  5. 5. Діжонська гірчиця — 2 ч. л.
  6. 6. Цукор — 2 ч. л.
  7. 7. Чебрець — 2 ч. л.
  8. 8. Шпинат — 100 г.
  9. 9. Печериці — 200 г.
  10. 10. Кедрові горішки — 50 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Бекон нарізати великими квадратами, часник - тонкими пластинами. Шпинат і гриби порізати середніми шматочками.

  2. Обсмажити бекон, гриби і часник в сковороді до злегка золотистого відтінку. Вийняти і викласти на паперовий рушник.

  3. Для заправки злегка збити разом олію, оцет, гірчицю, цукор і чебрець.

  4. Викласти шпинат і гриби у велику миску, посипати горішками, полити заправкою і злегка перемішати.