Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь європейська салати картопля › Салат із фореллю і картоплею
Салат із фореллю і картоплею

Салат із фореллю і картоплею

Салат із фореллю і картоплею - це той випадок, коли салат можна подавати як основну страву на стіл. Адже в ньому є і картопля, і риба. Вони роблять страву більш ситною, тому вона зійде і за головну страву. При цьому риба не дуже калорійна, але корисна завдяки фосфору. А запечена картопля набагато корисніша, ніж смажена, адже в ній залишається більше корисних речовин. Заправка з медом, гірчицею і лимонним соком робить страву м'якою і ще більш смачною. Адже лимонний сік - це перша заправка до риби, а мед не тільки солодкий, але і дуже корисний, що особливо актуально в холодні дні. Так що пропонуємо вам насолодитися цією чудовою стравою.

Кількість порцій 2
Час приготування 30 хв

  1. 1. Салат — 50 г.
  2. 2. Форель слабосолена — 200 г.
  3. 3. Картопля — 330 г.
  4. 4. Гірчиця — 10 г.
  5. 5. Мед — 10 г.
  6. 6. Олія оливкова — 20 мл.
  7. 7. Розмарин — 5 г.
  8. 8. Лимон — 100 г.
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Духовку розігріти до 200°C градусів. Картоплю помити, очистити, нарізати скибочками. Скласти скибочки в миску, додати за смаком сіль, перець й частину оливкової олії. Добре все перемішати і викласти картоплю на деко (в один шар). Поставити в духовку і запікати близько 30 хвилин.

  2. Оливкову олію змішати з медом, гірчицею, лимонним соком. За смаком додати трохи солі і довести до однорідної консистенції (можна трохи збити міксером). М'якоть риби відокремити від кісток (якщо вони є) і нарізати скибочками, соломкою або кубиками (за бажанням).

  3. Скибочки картоплі дістати, нарізати соломкою або кубиками, дати трохи охолонути. Салат помити, просушити, нарвати руками. Змішати інгредієнти, додати заправку, обережно перемішати і подавати.