Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь › Роли з креветками й ікрою тобіко
Роли з креветками й ікрою тобіко

Роли з креветками й ікрою тобіко

Суші - це улюблена багатьма страва. Суші бувають з різними начинками. Сьогодні пропонуємо вам приготувати роли c креветками й ікрою тобіко. Ікра тобіко - це японська назва ікри риб, що відносяться до сімейства летючі риби. Вона є корисним морським делікатесом. Містить легко засвоювані цінні білки, жири, мінеральні солі, фосфор і калій, мікроелементи, весь комплекс вітамінів. Ікру рекомендують вживати при недокрів'ї, виснаженні, під час вагітності та при великих фізичних навантаженнях. Таким чином, приготувавши сьогодні роли c креветками й ікрою тобіко, ви наситите ваш організм всіма корисними речовинами. Ця страва поживна і одночасно з цим дієтична, так як від неї неможливо погладшати.

Кількість порцій 6
Час приготування 70 хв

  1. 1. Рис круглозернистий — 300 г.
  2. 2. Оцет рисовий — 2 ч. л.
  3. 3. Креветки заморожені — 500 г.
  4. 4. Ікра летючої риби (Тобіко) — 50 г.
  5. 5. Водорості норі — 6 шт.
  6. 6. Сіль — за смаком
  7. 7. Вода — 350 мл.
  8. 8. Цукор — 2 ч. л.
  9. 9. Огірок — 1 шт.
  10. 10. Сир філадельфія — 100 г.
  11. 11. Лимон — 0,5 шт.
  12. 12. Маринований імбир — 30 г.
  13. 13. Васабі — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Для початку потрібно приготувати рис. Промити рис під проточною водою, залити 350 мл. холодної води, довести до кипіння на великому вогні, потім накрити кришкою і варити 12 хвилин.

  2. Після того як рис зварився, дати йому настоятися під кришкою ще 10 хвилин.

  3. Приготувати заправку для рису: з'єднати по 2 чайні ложки рисового оцету, теплої води та цукру. Все добре перемішати, до розчинення цукру.

  4. У готовий гарячий рис влити заправку, добре все перемішати і остудити.

  5. Креветки промити під прохолодною водою.

  6. У каструлі довести до кипіння воду, додати 1-2 чайні ложки солі і сік половини лимона. Потім викласти у воду креветки і варити 5-7 хвилин з моменту закипання.

  7. Огірок помити, очистити від шкірки і нарізати тонкими смужками.

  8. Креветки остудити і почистити.

  9. Підготувати листи норі - відрізати від кожного листа 1/3 частини (використовується велика частина). Розподілити рис тонким шаром на норі, залишивши 2 см. зверху.

  10. По центру розподілити 1-2 чайні ложки ікри тобіко.

  11. Зверху ікри викласти смужку огірка і креветки.

  12. Додати м'який сир, використовуючи кулінарний мішок.

  13. Акуратно і щільно згорнути рол. Готовий рол залишити полежати на 7-10 хвилин швом вниз.

  14. Потім роли розрізати на 6 рівних частин і подавати з маринованим імбирем і васабі.