Рол-піца по-французьки
- 1. Вода кип'ячена — 250 мл.
- 2. Олія оливкова — 4 ст. л.
- 3. Борошно пшеничне — 3 ст.
- 4. Дріжджі сухі — 7 г.
- 5. Цукор — 1 ч. л.
- 6. Сіль — 1 ч. л.
- 7. Шинка — 200 г.
- 8. Перець солодкий — 1/2 шт.
- 9. Помідори — 2 шт.
- 10. Соус томатний — 6 ст. л.
- 11. Сир "Пармезан" — 100 г.
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
У теплій воді розчинити сіль, цукор, дріжджі. Дріжджі використовувати по інструкції, що на упаковці, деякі види додаються безпосередньо в борошно.
Потроху, підливаючи воду з дріжджами, замісити пластичне тісто, спочатку воно буде круте, але, у міру вимішування, стане пружним і м'яким.
Облити тісто оливковою олією (2 ст. л.) і місити до тих пір, поки тісто не стане масляним, але не мокрим. Накрити посуд серветкою і поставити в тепле місце підходити. Зазвичай на це потрібно не менше 2 годин.
Готове тісто знову помісити і розділити на 2 частини. Всупереч традиції, для цієї піци тісто треба розкачати качалкою, хоча для зручності спочатку можна сформувати і руками. Зробити пласт розміром приблизно 25х40 см.
Розкачане тісто змастити спочатку оливковою олією, а потім томатним соусом, залишивши один горизонтальний край на 4 сантиметри незмащеним.
Нарізати найтоншими скибочками шинку і помідори, перець - також дуже тоненькими смужками. Товщина повинна бути мінімальною - 1-2 мм.
Покласти рідкими смужками тонкі брусочки шинки, між ними - полосочки перцю.
Поверх шинки і перцю розмістити помідори. . Сир також розкласти по всій поверхні (дуже тонко натерти).
Акуратно скачати тісто в рулет. Наскільки це вийде, залежить від тонкості нарізки інгредієнтів.
Рулет порізати шматочками товщиною 3 см і покласти їх у форму. Всю процедуру повторити з другою частиною тіста, щоб заповнити всю форму. Поставити піцу в духовку випікатися при температурі 220°С. Час приготування приблизно 20 хвилин.
Поверхня готової піци схожа на звичайну своєю сирною скоринкою, але відрізняється тим, що складається із сполучених між собою рулетиків-трояндочок.