Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь європейська зима › Рагу з грибами і баклажанами
Рагу з грибами і баклажанами

Рагу з грибами і баклажанами

Свіжі соковиті овочі - це запорука прекрасного смаку всього блюда. Будь-які овочі, поєднувані між собою, тушковані зі спеціями, м'ясом, грибами - джерело вітамінів, клітковини і поживних корисних речовин. Печериці добре підходять для рагу, вони швидко готуються і додають приємний присмак страві. Вітаміни сильніше руйнуються на маленькому вогні, тому краще тушкувати овочі на сильному або середньому вогні, вчасно перемішуючи, щоб не підгоріли. Щоб рагу не вийшло занадто жирним і маслянистим, овочі перекладають у сотейник без масла і додають трохи води. Подають рагу, посипавши дрібно нарізаною зеленню.

Кількість порцій 4
Час приготування 30 хв

  1. 1. Баклажани — 2 шт.
  2. 2. Оливкова олія — 20 мл.
  3. 3. Цибуля — 2 шт.
  4. 4. Солодкий перець — 1 шт.
  5. 5. Часник — 3 зубчики
  6. 6. Кмин — 1 ч. л.
  7. 7. Паприка — 1 ч. л.
  8. 8. Перець чилі — 1 шт.
  9. 9. Печериці — 200 г.
  10. 10. Вода — 100 мл.
  11. 11. Лимон — 1 шт.
  12. 12. Кріп — 2 ст. л.
  13. 13. Петрушка — 2 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Баклажани і гриби нарізати кубиками. Цибулю, солодкий перець, часник, чилі дрібно нарізати. З лимона вичавити сік. Кріп і петрушку дрібно посікти.

  2. Поперчити баклажани паприкою і залишити на 10 хвилин. Потім ретельно промити, щоб прибрати гіркоту. Готувати на пару 10 хвилин.

  3. Розігріти масло в сковороді на середньому вогні. Тушкувати цибулю, солодкий перець, часник, чилі, кмин 5 хвилин, до м'якості цибулі. Додати гриби і баклажан, тушкувати ще 10 хвилин.

  4. Змішати воду і лимонний сік в однорідну масу. Додати цю суміш в овочі разом з кропом і петрушкою.