Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь духовка російська вечеря › Картопля, фарширована печінкою
Картопля, фарширована печінкою

Картопля, фарширована печінкою

З картоплі, як втім і з печінки, готують дуже багато різних страв. Адже, яловича печінка - це просто криниця вітамінів і мікроелементів. Особливо багато в ній міститься вітамінів груп А, В, С, D, Е, К. Печінка багата такими мікроелементами, як мідь, натрій, селен, фосфор, цинк, калій, кальцій, магній. Окремо слід сказати про значення заліза в печінці. Через вміст у ній такої великої кількості заліза, печінку лікарі прописують хворим на анемію. А дієтологи всього світу включають її в меню, завдяки вмісту в ній необхідного набору амінокислот. Сьогодні ми пропонуємо вам з'єднати картоплю і печінку, приготувавши таку чудову, прекрасну, ароматну і корисну страву, як картопля, фарширована печінкою.

Кількість порцій 4
Час приготування 80 хв

  1. 1. Картопля (однакового розміру) — 12 шт.
  2. 2. Печінка — 300 г.
  3. 3. Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  4. 4. Олія соняшникова — 3 ст. л.
  5. 5. Молоко — 200 мл.
  6. 6. Сіль — за смаком
  7. 7. Перець чорний мелений — за смаком
  8. 8. Бульйон — 300 мл.
  9. 9. Сир твердий — 50 г.
  10. 10. Сметана (10-15%) — 200 г.
  11. 11. Борошно — 1 ст. л.
  12. 12. Масло вершкове — 20 г.
  13. 13. Пецериці — 200 г.
  14. 14. Зелень петрушки і кропу — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Печінку очистити від плівок і проток, нарізати шматочками і залити молоком на 2 години. Картоплю очистити, зрізати дно для стійкості і верхівку. Відварити картоплю до напівготовності в підсоленій воді 10 хвилин. Вийняти з картоплі серединку.

  2. Обсмажити печінку на олії. Додати дрібно порізану 1 цибулину і смажити разом з печінкою.

  3. Пропустити печінку з цибулею двічі через м'ясорубку. Посолити і поперчити за смаком. Нафарширувати картоплю печінкою.

  4. Поставити фаршировану картоплю на деко і залити бульйоном. Запікати 25 хвилин в заздалегідь розігрітій до 180°C духовці. Потім посипати фаршировану картоплю натертим на дрібній терці сиром і запікати ще протягом 10-15 хвилин.

  5. Для приготування соусу порізати пластинками печериці і дрібними кубиками цибулю, яка залишилася. Обсмажити разом на вершковому маслі. Додати борошно, сіль, перець. Залити сметаною і тушкувати протягом 10 хвилин. Наприкінці посипати зеленню.

  6. Подавати фаршировану картоплю разом з соусом із печериць.