Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь картопля обід вегетаріанські страви › Картопляний салат з тунцем і квасолею
Картопляний салат з тунцем і квасолею

Картопляний салат з тунцем і квасолею

Іноді дуже хочеться зробити щось дуже просте і швидке. Особливо якщо прийшов втомлений з роботи і сил немає довго стояти біля плити. Тому для таких випадків існують рецепти ситних салатів, які й голод вгамують, і не змусять вас довго возитися з приготуванням. Один з таких салатів - з картоплі, тунця і квасолі. Хороший він тим, що його можна приготувати в будь-який час року, особливо якщо використовувати консервовану квасолю. Швидкий салат сподобається не тільки вам, але й усім вашим рідним, адже його можна подавати як повноцінну страву. А якщо ще й прикрасити зеленню, то вийде навіть дуже представницький вигляд.

Кількість порцій 4
Час приготування 35 хв

  1. 1. Картопля — 500 г.
  2. 2. Олія оливкова — 40 мл.
  3. 3. Лимон — 30 г.
  4. 4. Перець чилі — 5 г.
  5. 5. Часник — 1 зуб.
  6. 6. Квасоля — 400 г.
  7. 7. Цибуля — 80 г.
  8. 8. Петрушка — 30 г.
  9. 9. Тунець консервований — 200 г.
  10. 10. Салат — 110 г.
  11. 11. Сіль — за смаком
  12. 12. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Картоплю помити і відварити в підсоленій воді до готовності. Потім злити воду, охолодити картоплю, очистити і нарізати кубиками або скибочками. Часник очистити від лушпиння і подрібнити.

  2. Змішати оливкову олію, лимонний сік, чилі і часник. З тунця злити рідину і трохи розім'яти виделкою. З квасолі злити рідину, якщо вона консервована або відварити до м'якості.

  3. Цибулю очистити від лушпиння і нарізати кільцями або півкільцями. Петрушку помити, просушити і подрібнити. Перемішати всі інгредієнти, додати заправку, перемішати і подавати, трохи охолодивши.