Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь духовка українська літо › Картопляна запіканка з фаршем
Картопляна запіканка з фаршем

Картопляна запіканка з фаршем

Звичайно ж всі знають і багато хто любить картопляну запіканку. Напевно, при одній тільки згадці про цю страву у деяких відразу ж прокидається апетит. Але наш рецепт ще більш ситний і повноцінний. Адже це не просто запечена картопля. А картопля з фаршем. Звичайно ж м'ясо додає новий смак страві. А овочі (морква, цибуля та помідори) роблять її такою соковитою, що її можна їсти навіть без салату. До того ж фарш можна вибирати абсолютно будь-який. Якщо вам хочеться чогось соковитого і ситного, тоді підійде свинина. Якщо ж навпаки - хочете мінімум калорій - тоді буде до статі курка. Для смаку можна ще також натерти над верхнім шаром картоплі сир. Він зробить страву дуже м'якою і ніжною.

Кількість порцій 6
Час приготування 50 хв

  1. 1. Картопляне пюре — 600 г.
  2. 2. Свинячий фарш — 400 г.
  3. 3. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  4. 4. Морква — 1 шт.
  5. 5. Помідори — 2 шт.
  6. 6. Перець чорний мелений — за смаком
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Олія соняшникова рафінована — 4 ст. л.
  9. 9. Панірувальні сухарі — 3 ст. л.
  10. 10. Масло вершкове — 10 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Цибулю і моркву очистити і помити, цибулю дрібно нарізати, а моркву натерти на крупній терці.

  2. Обсмажити на олії цибулю з морквою до золотистого кольору. На іншій сковороді обсмажити фарш 5-10 хвилин. Помідори натерти на крупній терці. До фаршу додати приготовлену засмажку і помідори, сіль і перець за смаком - готувати до випаровування зайвої рідини.

  3. Форму змастити вершковим маслом і присипати панірувальними сухарями. Викласти на дно половину пюре. На картоплю викласти готовий фарш. Зверху рівномірно розподілити пюре. Випікати в розігрітій до 200°С духовці 15-20 хвилин.