Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь легкий українська зима › Пісний куліш із квашеною капустою
Пісний куліш із квашеною капустою

Пісний куліш із квашеною капустою

Куліш став популярним і поширився завдяки козакам із Запоріжжя. Саме вони придумали варити суп із пшона з додаванням різних інших інгредієнтів. Вважається, що стародавньою родичкою куліша була угорська каша з пшона. Звідси і назва страви. Тому що з угорського пшоно перекладається як куліш. У класичному варіанті куліша обов'язковим компонентом вважається пшоно і сало. Звичайно, існує вже багато різновидів куліша. Наш рецепт пісного куліше звичайно ж не містить сала. Зате тут є інші складові, які дуже смачні і корисні. Наприклад, квашена капуста дуже корисна, проте не калорійна. Це хороший варіант для приємної вечері.

Кількість порцій 3
Час приготування 40 хв

  1. 1. Пшоно — 0,5 ст.
  2. 2. Картопля — 2 шт.
  3. 3. Топінамбур — 1 шт.
  4. 4. Ріпа — 0,25 шт.
  5. 5. Капуста квашена — 1 ст.
  6. 6. Морква — 1,5 шт.
  7. 7. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  8. 8. Яблука кислі — 1 шт.
  9. 9. Вода — 1 л.
  10. 10. Лавровий лист — 3 шт.
  11. 11. Часник — 3 шт.
  12. 12. Олія рослинна — 2 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Промити пшоно. Картоплю та топінамбур помити, почистити і нарізати кубиками. Ріпу нарізати дрібно соломкою, моркву нарізати великою соломкою. Цибулю нарізати дрібними півкільцями. Часник дрібно нарізати.

  2. Налити в каструлю воду, поставити на вогонь, довести до кипіння, висипати картоплю, топінамбур і лавровий лист. Через 3-5 хвилин додати пшоно, зменшити вогонь, продовжити варити.

  3. На сковороду викласти цибулю, моркву і часник, поставити на великий вогонь, тушкувати. Через 2 хвилин додати ріпу, а ще через 5 хвилин додати квашену капусту, зменшити вогонь.

  4. Як тільки картопля звариться, додати в каструлю зажарку. Натерти на тертці яблуко, додати в каструлю. Варити до готовності капусти, на повільному вогні. Додати зелень подрібнену. Всипати подрібнене сало з часником, додати сіль і перець за смаком, дати настоятися 15 хвилин під кришкою. При подачі додати рослинну олію.