Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь європейська другі страви › Свинина в абрикосовому соусі
Свинина в абрикосовому соусі

Свинина в абрикосовому соусі

Влаштуйте собі і коханому свято душі та шлунку! Як відомо, чоловіки дуже цінують жінок, які вміють готувати м'ясо. А після свинини в абрикосовому соусі вам просто ціни не буде. Це незвичайне блюдо стане відмінним для романтичної вечері або для святкування особливого приводу. Соковите, смачне і поживне м'ясо вийде незвичайним завдяки додаванню в нього абрикосів і апельсинів. А солодкі нотки меду зроблять блюдо екзотичним. Коханий просто не повірить, що можна приготувати і їсти таку смакоту. А біле вино поманить його у вир насолоди і задоволення.

Кількість порцій 5
Час приготування 75 хв

  1. 1. Абрикоси — 400 г.
  2. 2. Апельсини — 1 шт.
  3. 3. Вершкове масло — 25 г.
  4. 4. Мед — 25 г.
  5. 5. Свинина — 600 г.
  6. 6. Апельсиновий сік — 250 мл.
  7. 7. Біле сухе вино — 150 мл.
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Перець — за смаком
  10. 10. Оливкова олія — 25 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. М'ясо промити, нарізати шматочками товщиною 2 см.

  2. На гарнір відварити рис та приготувати зелень.

  3. М'ясо посолити і поперчити. Потім обсмажити в оливковій олії до золотистої шкірочки.

  4. Поки м'ясо смажиться, видавити сік з апельсинів.

  5. Коли м'ясо обсмажиться, почати готувати соус. Для цього розтопити вершкове масло. Додати мед, цедру лимона, абрикоси. Протушкувати три хвилини. Долити вино та апельсиновий сік, додати спеції. Кілька абрикос залишити щоб прикрасити м'ясо. А соус збити блендером.

  6. Тепер підсмажене м'ясо викласти в соус. Тушкувати 10 хвилин на помірному вогні.

  7. Прикрасити готове м'ясо, сервірувати.