Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь літо › Плюшка
Плюшка

Плюшка

Влаштуйте собі солодкий бенкет у вихідні, коли вільного часу досить і хочеться побалувати себе смачненькою випічкою. У солодке меню занесіть улюблену з дитинства плюшку. Здоба закручена в сердечко зачаровує не лише смаком, але і вигадливим способом складання тіста. Перетворити тісто на романтичне серце, виявляється, нескладно, навчитися дійсно просто і цікаво. Навіть не маючи кулінарних навичок, і не будучи кондитером - приготувати плюшки не принесе труднощів. Начинкою може виступити цукор або посипка з кориці. Хочете наповнити будинок ароматом свіжоспечених рум'яних булочок і зачарувати ними рідних?!

Кількість порцій 10
Час приготування 180 хв

  1. 1. Дріжджі — 100 г.
  2. 2. Борошно — 2 кг.
  3. 3. Молоко — 1 л.
  4. 4. Сметана — 200 г.
  5. 5. Цукор — 250 г.
  6. 6. Олія — 3 ст. л.
  7. 7. Яйце — 3 шт.
  8. 8. Маргарин — 200 г.
  9. 9. Сіль — 1/2 ч. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У посудину влити склянку теплого молока. Додати дріжджі і цукор. Залишити на півгодини. Після, в ємність влити 750 мл. молока (яке залишилось), посолити, всипати 200 г. цукру і вбити пару яєць.

  2. Маргарин розтопити і додати в суміш. Потім сметану. Перемішати. Ввести акуратно борошно, постійно помішуючи, а потім рослинну олію. Замісити тісто.

  3. Тісто відкласти на годину. Коли воно підніметься, ще раз розім'яти його і залишити до другого підняття. Потім тісто слід розрізати на однакові шматки. Скачати у вигляді трубочки і з'єднати кінці. Розрізати уздовж, не доходячи до кінця, покласти на підготовлене деко і розгорнути. Змастити збитим яйцем і посипати великим цукром.

  4. Випікати 20 хвилин при температурі 180ºС. Готові плюшки посипати цукром.