Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь другі страви літо › Перепілки по-царськи
Перепілки по-царськи

Перепілки по-царськи

М’ясо птиці - улюблене блюдо для будь-якого застілля. Урізноманітнити меню допоможе перепілка. Ця мініатюрна пташка-смачна, корисна і дуже красива альтернатива звичайному м’ясу свійських птахів. Тонкий аромат і своєрідний смак запеченого перепелиного м’яса у поєднанні з соковитістю і ніжністю оригінальної начинки високо поціновують любителі м’ясних делікатесів. Страви з перепелиного м’яса готувалися ще в Київській Русі. У старовинних кулінарних книгах можна знайти безліч різних рецептів із м’яса диких перепелів, яких добували на полюванні. Сьогодні для приготування використовується здебільшого м’ясо одомашнених перепелів, яких вирощують на спеціальних птахофермах. М’ясо перепелів - дієтичний продукт, що легко засвоюється і досить просто готується. Ці міні-пташки багаті на вітаміни групи В, білок, калій, мідь та амінокислоти.

Кількість порцій 4
Час приготування 90 хв

  1. 1. Перепілка — 4 шт.
  2. 2. Печінка куряча — 200 г.
  3. 3. Яблуко — 1 шт.
  4. 4. Бекон — 200 г.
  5. 5. Петрушка — 20 г.
  6. 6. Кріп — 20 г.
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Перець — за смаком
  9. 9. Часник — 4 зубчики
  10. 10. Оливкова олія — 1 ст. л.
  11. 11. Соєвий соус — 1 ст. л.
  12. 12. Мед — 1 ст. л.
  13. 13. Паприка — 1 ч. л.
  14. 14. Журавлина — 100 г.
  15. 15. Цукор — 100 г.
  16. 16. Лимонний сік — 1 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Перед приготуванням перепелів слід ретельно промити в холодній воді й обсушити тушки паперовою або полотняною серветкою.

  2. Наступний етап - приготування маринаду. Потрібно змішати оливкову олію, соєвий соус, мед і паприку. Натерти отриманною сумішшю перепелів і залишити їх на 30 хвилин у холодильнику.

  3. Для приготування начинки курячу печінку нарізати невеликими кубиками й обсмажити на пательні в рослинній олії протягом 7-10 хвилин. Яблуко очистити від шкірки, вийняти середнку і нарізати його кубиками. Додати яблуко в пательню до печінки, та обсмажувати їх разом ще 3-4 хвилини. Посолити і поперчти за смаком.

  4. Остудити начинку до кімнатної температури і нафарширувати нею перепелів. У кожну тушку додати зубок часнику і пару гілочок кропу й петрушки.

  5. Сформувати тушку. Для цього крила пташки заправити їй на спинку. Для заправки ніжок розрізати очеревину на 5-6 мм від уже наявного поздовжнього розрізу. Вставити в нього спочатку одну ніжку, потім другу.

  6. Нарізати бекон (або шпиг) тонкими широкими пластнками. Огорнути цією "ковдрою" перепелів. Закріпити бекон, проткнувш птичку дерев’яною шпажкою.

  7. Викласти нафаршировані сформовані тушки у вогнетривку форму, полити залишками маринаду і випікати в духовій шафі протягом 30-35 хвилин при температурі 170-180 °C.

  8. Для соусу ягоди протерти крізь сито, пюре перелити в кастрюлю, туди ж додати цукор і лимонний сік. Постійно помішуючи, варити до загустіння. Подати соус запечених перепелів.