Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь другі страви зима › Паста з грибами у вершковому соусі
Паста з грибами у вершковому соусі

Паста з грибами у вершковому соусі

Як не дивно, за італійськими кулінарними традиціями пасту – італійські макаронні вироби – прийнято подавати на перше. І це вірно. Адже після того, як Ви з'їсте її в поєднанні з ситним і ніжним вершковим соусом і ароматними грибочками, друге Вам може вже й не знадобиться. А той час, який Ви заощадите на приготуванні такої чудової вечері, можете спокійно присвятити перегляду улюбленої італійської комедії в теплому сімейному колі. І наостанок порада з приготування пасти: пам'ятайте, що рекомендований для варіння час, вказаний на упаковці, необхідно дотримуватися хвилина в хвилину – від цього залежать смакові якості кожного окремого виду пасти. Buon appetito.

Кількість порцій 6
Час приготування 30 хв

  1. 1. Паста (будь-яка за вашим смаком) — 400 г
  2. 2. Печериці — 800 г
  3. 3. Вершки жирністю 33-35% — 0,5 л
  4. 4. Борошно — 1 ст.л.
  5. 5. Сіль — за смаком
  6. 6. Чорний перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Пасту відваріть у великій кількості води згідно з інструкцією на упаковці.

  2. Печериці очистіть, наріжте скибочками і покладіть у сотейник або каструлю. Накрийте кришкою і тримайте на середньому вогні до тих пір, поки вони не пустять сік, але не доводіть їх до темного кольору.

  3. Борошно розмішайте у вершках і тонкою цівкою, постійно помішуючи, введіть до цієї суміші печериці.

  4. Продовжуйте тушкувати гриби, помішуючи їх з соусом, поки він не загустішає, посоліть і поперчіть за смаком.

  5. Готову пасту розподіліть по тарілках, зверху викладіть гриби і полийте вершковим соусом.