Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь плита французька осінь › Цибулевий мармелад
Цибулевий мармелад

Цибулевий мармелад

Це вишукане блюдо французької кухні. Цибулевий мармелад популярний у Франції, Англії. У Європі він продається в магазинах. Необхідно відзначити, що цибулю (білу чи червону) для цього рецепта краще вибирати солодку і соковиту. У процесі приготування страви важливо стежити, щоб цибуля не підгоріла, інакше мармелад може гірчити. Подають цибульний мармелад до сиру, м'яса, паштету, можна з хлібом і вершковим маслом, тостами. Цибулевий мармелад (конфітюр) можна приготувати про запас і зберігати півроку, для цього розкласти його гарячим в простерилізовані банки як варення.

Кількість порцій 6
Час приготування 120 хв

  1. 1. Цибуля — 3 кг.
  2. 2. Вершкове масло — 250 г.
  3. 3. Червоне сухе вино — 0,75 л.
  4. 4. Оцет — 1 ст. л.
  5. 5. Мед — 3 ст. л.
  6. 6. Сіль — 1 ч. л.
  7. 7. Чебрець — 2 гілочки
  8. 8. Коріандр — 1 ч. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Очищену цибулю нарізати півкільцями.

  2. У каструлі з товстим дном розтопити вершкове масло.

  3. Додати до масла цибулю і поставити каструлю на середній вогонь. Періодично помішуючи, готувати протягом 1 години.

  4. Додати в соус вино, оцет, мед, сіль і приправи.

  5. Варити ще 1 годину, поки цибуля не перетвориться на мармелад.

  6. Вийняти чебрець з каструлі і готовий мармелад ще гарячим розкласти в підготовлені банки. Остудити і зберігати в прохолодному місці.