Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь другі страви крупа осінь › Вівсяна каша з інжиром і теплим медовим соусом
Вівсяна каша з інжиром і теплим медовим соусом

Вівсяна каша з інжиром і теплим медовим соусом

Вашій увазі представлений рецепт для тих, кому надокучив класичний сніданок. Вівсяна каша – традиційний сніданок англійців, один з найпопулярніших сніданків в Європі, особливо серед тих, хто дотримується здорового харчування. І це не просто так. Адже, напевно, всім відомі неймовірно корисні властивості цієї зернової культури. Підкуповує також швидкість приготування і подальше тривале відчуття ситості. У кашу часто додають різні фрукти, сухофрукти, мед і горіхи. У даному ж рецепті пропонується до звичайної каші додати свіжі скибочки інжиру, доведені до м'якості в ароматному медовому соусі з кедровими горішками.

Кількість порцій 2
Час приготування 20 хв

  1. 1. Вівсяна каша — 80 г
  2. 2. Молоко — 300 мл
  3. 3. Мед — 20 г
  4. 4. Ваніль — 3 г
  5. 5. Кориця паличка — 1 шт.
  6. 6. Горіхи кедрові — 15 г
  7. 7. Інжир — 2 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Налити молоко в сотейник і додати чайну ложку меду. Поставити сотейник на невеликий вогонь і нагріти. Додати до молока ваніль і паличку кориці. Довести молоко до кипіння, додати вівсянку і варити, постійно помішуючи, близько 5-7 хвилин. Вимкнути вогонь і видалити паличку кориці. Накрити сотейник кришкою і залишити на кілька хвилин.

  2. Інжир помити і нарізати скибочками. Кедрові горіхи обсмажити на сухій сковороді кілька хвилин. Додати до горіхів корицю, скибочки інжиру, 1 столову ложку меду і 1 столову ложку води. Близько 3-4 хвилин варити на середньому вогні до загусання. Додати соус з фруктами в кашу.