Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь європейська зима › Нормандський хліб
Нормандський хліб

Нормандський хліб

Ви любите домашній теплий і смачний хліб, який буквально віддає м'яким смаком і теплом? І ви, напевно, любите ж і самі його і робити. Якщо хочеться різноманітності навіть у такій повсякденній страві, як хліб, тоді швидше пробуйте зробити нормандський хліб за нашим рецептом. Як відомо, Нормандія - це історична частина у Франції. Тому і хліб нормандці робили легкий і м'який - як все французьке. Але проте він дуже смачний. Не дарма ж він популярний навіть у наш час. Ще більшу легкість надає хлібу сир, який плавиться і стає дуже ніжним, і ця ніжність передається на всю страву. Його можна їсти навіть просто так чи з чаєм.

Кількість порцій 8
Час приготування 70 хв

  1. 1. Молоко — 400 мл.
  2. 2. Розпушувач тіста — 1 ч. л.
  3. 3. Яйця — 4 шт.
  4. 4. Напівтвердий чи твердий сир — 400 г.
  5. 5. Вершкове масло — 170 г.
  6. 6. Чорний пернець мелений — 1/8 ч. л.
  7. 7. Борошно — 300 г.
  8. 8. Сіль — щіпка
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Борошно просіяти разом з розпушувачем тіста.

  2. Сир нарізати кубиками розміром 1 см.

  3. Вершкове масло (160 г.) розтопити (не доводячи до кипіння).

  4. Збити міксером яйця з сіллю і перцем. Додати розтоплене масло і молоко. Всипати просіяне борошно і добре перемішати до повної однорідності. Додати нарізаний сир і ще раз швидко перемішати.

  5. Форму (бажано прямокутну) змастити вершковим маслом і викласти в неї тісто, лопаткою розрівняти поверхню.

  6. Поставити в розігріту до 180°С духовку на 50 хв. Вийняти з духовки, накрити сухим рушником і дати постояти 5 хв. Потім вийняти з форми. Подавати теплим або повністю остиглим.