Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь європейська мед обід › Напій "Гаряче яблуко"
Напій "Гаряче яблуко"

Напій "Гаряче яблуко"

Цей напій дуже нагадує глінтвейн. Щоб його приготувати в домашніх умовах, потрібні ті ж супровідні інгредієнти, що і в нашому напої. Та й спосіб приготування такий же. Тільки замість вина тут використовується яблучний сік. Такий корисний безалкогольний напій можна варити як просто в холодний зимовий вечір до вечері, так і до будь-якого свята. Адже він дуже корисний завдяки яблучному соку і меду. Яблуко - джерело заліза для нашого організму, попереджає ризик серцево-судинних захворювань. А мед добре допомагає, якщо ви застудилися, та й просто для профілактики. Теплий напій буде гарно доповнювати будь-який вечір.

Кількість порцій 6
Час приготування 15 хв

  1. 1. Яблучний сік — 1500 мл.
  2. 2. Мед — 4 ст. л.
  3. 3. Палочки кориці — 2 шт.
  4. 4. Гвоздика — 6 шт.
  5. 5. Перець духмяний горошком — 6 шт.
  6. 6. Апельсин (цедра) — 1 шт.
  7. 7. Лимон (цедра) — 1 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Вилити яблучний сік і мед у велику металеву каструлю.

  2. Покласти палички кориці, гвоздику, духмяний перець горошком, цедру апельсина і лимона в мішечок з марлі. Зав'язати ниткою.

  3. Опустити мішечок в каструлю з соком. Поставити каструлю на середній вогонь на 5-10 хвилин або до тих пір, поки суміш не стане дуже гарячою, але ще не закипить.

  4. Зняти з вогню. Викинути мішечок зі спеціями. Ополоником розлити напій у великі чашки. У кожну порцію додати свіжу паличку кориці (за бажанням).