Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь європейська м'ясо літо › М'ясо з грибами в червоному вині
М'ясо з грибами в червоному вині

М'ясо з грибами в червоному вині

Для цієї страви береться яловичина. Її жорсткість усувається в процесі довгого тушкування у вині. Яловичина тушкована у вині дійсно виходить набагато м'якше і набуває неповторний «французький» аромат. Соковитість м'яса досягається повільним гасінням. Червоне вино, гриби і орегано роблять смак страви особливо багатим і інтенсивним. Вино потрібно брати якісне, можна домашнє, але не міцне. Залежно від смаку використовують сухе, солодке або напівсолодке. Цю страву готують як на святковий стіл, так і просто на вечерю. Подають м'ясо гарячим, у якості гарніра краще запропонувати картопляне пюре із зеленню.

Кількість порцій 8
Час приготування 120 хв

  1. 1. Селера — 2 стебла
  2. 2. Цибуля — 1 шт.
  3. 3. Червоне вино — 200 мл.
  4. 4. Курага — 100 г.
  5. 5. Лавровий лист — 1 шт.
  6. 6. Орегано — 2 ст. л.
  7. 7. Оливкова олія — 2 ст. л.
  8. 8. Яловиче філе — 1,5 кг.
  9. 9. Борошно — 50 г.
  10. 10. Яловичий бульйон — 400 мл.
  11. 11. Печериці — 10 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Селеру, курагу, цибулю дрібно нарізати. М'ясо і гриби нарізати середніми шматочками.

  2. У великій мисці змішати селеру, цибулю, вино, курагу, орегано і лавровий лист. Залишити маринуватися на 30 хвилин.

  3. Розігріти духовку до 160°С. Розігріти олію на сильному вогні. Обваляти м'ясо в борошні і обсмажити до злегка коричневого кольору.

  4. Додати суміш з вином, влити бульйон і готувати, помішуючи, 1,5 години. Додати гриби і тушкувати ще 20 хвилин, до м'якості.