Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь літо › Мінтай, запечений з буряком, під соусом із сметани та кропу
Мінтай, запечений з буряком, під соусом із сметани та кропу

Мінтай, запечений з буряком, під соусом із сметани та кропу

Корисніше всього готувати рибу в духовці. Тоді вона не втрачає свої корисні властивості, і при цьому виходить дуже смачною та насиченою. Спробуйте приготувати трохи незвичайний рецепт. Це запечений мінтай з буряком під соусом. Риба, як відомо, це джерело фосфору для організму. Буряк насичений великою кількістю корисних мікроелементів. Соус із сметани так кропу надає страві приємний м'який смак, який робить всю страву більш приємною. Ви можете приготувати таку страву і подати до святкового столу - і всі ваші гості будуть у захваті. Адже страва має ніжний смак і порадує навіть найвимогливіших цінителів смачної їжі.

Кількість порцій 6
Час приготування 150 хв

  1. 1. Мінтай свіжоморожений — 4 шт.
  2. 2. Буряк — 3 шт.
  3. 3. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  4. 4. Сік лимонний — 20 г.
  5. 5. Сметана (15%) — 400 г.
  6. 6. Кріп — 25 г.
  7. 7. Сир твердий — 100 г.
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Рибу почистити під проточною водою, поскребти ножем зверху, всередині забрати плівку. Зрізати плавники та хвіст. Гострим ножем по всій довжині спини (від голови до хвоста) зробити надріз, доходячи до кісточки. Далі провести ножем вздовж риби, щільно притискаючи ніж до хребця, тим самим відділяючи верхнє філе від кістки. Таким же чином відділити від хребця інше філе. Зняти шкірку як панчоху. Шкірка легко відділяється від філе.

  2. Нарізати філе на шматочки шириною 4-5 см. Нарізане філе посолити, оббризкати лимонним соком та дати постояти 10 хвилин. В жароміцну форму покласти першим шаром рибу. Другим шаром - тонко порізану ріпчасту цибулю напівкільцями.

  3. Третій шар - запечений буряк, нарізаний кружальцями. Буряк заздалегідь запекти в духовці. Для цього промити його щіткою, обсушити паперовою серветкою, загорнути у фольгу та запікати в нагрітій духовці (180°С) 1 годину 20 хвилин. Такий буряк спокійно зберігається в холодильнику цілий тиждень, тільки не потрібно розвертати фольгу, зберігати прямо так, загорнутим. Такий буряк можна використовувати для салатів.

  4. Сметану посолити, поперчити за смаком, змішати з дрібно порізаним кропом. Зверху все залити сметанний соусом. Поставити в духовку, нагріту до 200°С на 25 хвилин.

  5. Твердий сир нарізати на великій тертці. Дістати форму з духовки, посипати зверху тертим сиром та поставити запікатися ще на 5 хвилин. Подавати в гарячому вигляді.