Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь фрукти обід весна › Міні-шарлотка
Міні-шарлотка

Міні-шарлотка

Міні-шарлотки - це порційна випічка, зменшені копії традиційної, всім знайомої шарлотки. Найзручніше випікати їх в невеликих силіконових формочках. Готуються міні-шарлотки на основі бісквітного тіста. Борошно перед додаванням у збиту яєчно-цукрову суміш бажано просіяти. Цей нетрудомісткий процес збагатить борошно киснем, що важливо для випічки. Духовку під час випікання бісквітів відкривати не рекомендується, оскільки шарлотки погано "піднімуться". А якщо все-таки заглянути в духовку необхідно, робіть це обережно, повільно відкриваючи дверцята духовки. Особливість запропонованого рецепта - додавання разом з яблуками в міні-шарлотки бананів, що зробить випічку ще смачніше.

Кількість порцій 4
Час приготування 35 хв

  1. 1. Цукор — 1,5 ст. л.
  2. 2. Яйце куряче — 2 шт.
  3. 3. Борошно пшеничне — 2,5 ст. л.
  4. 4. Масло вершкове — 1,5 ч. л.
  5. 5. Сода — за смаком
  6. 6. Яблука — 0,5 шт.
  7. 7. Банани — 0,5 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. За допомогою міксера збити яєчні білки в густу піну. Поступово додати до них жовтки, постійно помішуючи.

  2. Обережно вмішати цукор в суміш білків і жовтків, при цьому міксер постійно збиває суміш. Додати соду.

  3. Помішуючи вручну, додавати поступово борошно, замісити тісто.

  4. Формочки змастити вершковим маслом, викласти на дно нарізані фрукти - яблука і банани. Вилити тісто у формочки, при цьому фрукти повинні бути повністю закриті тістом.

  5. Поставити формочки в духовку на 15-20 хвилин, випікати при температурі 180°C.