Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь європейська морепродукти весна › Мідії в часниково-вершковому соусі
Мідії в часниково-вершковому соусі

Мідії в часниково-вершковому соусі

Мідії - дуже корисний для здоров'я морепродукт. У мідіях мало холестерину і багато фосфоліпідів, які справляють благотворний вплив на роботу печінки. Мідії низькокалорійні, мають високу концентрацію якісного білка. Білка в цих дарах моря більше, ніж у м'ясі та рибі. Мідії багаті вітамінами Е і В, жирними поліненасиченими кислотами омега-3, йодом, магнієм і кальцієм. Не дивно, що такий корисний продукт знайшов широке застосування в кулінарії. Способи приготування мідій дуже різноманітні. Часто їх готують в різних соусах. У запропонованому рецепті це часниково-вершковий соус. Приготувати таку страву не складе труднощів. Подавати мідії в часниково-вершковому соусі можна з пастою або рисом.

Кількість порцій 4
Час приготування 15 хв

  1. 1. Мідії заморожені — 500 г.
  2. 2. Вершки 10% — 200 мл.
  3. 3. Масло вершкове — 30 г.
  4. 4. Часник — за смаком
  5. 5. Трави прованські — за смаком
  6. 6. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Очистити часник, подрібнити. Вершкове масло розтопити на сковороді, висипати часник, на маленькому вогні тушкувати часник протягом 1 хвилини.

  2. Попередньо необхідно розморозити мідії, додати в сковороду, поперчити за смаком, додати прованські трави.

  3. По закінченню 7-8 хвилин влити вершки в сковороду, продовжити тушкувати до загустіння вершків.

  4. Подавати мідії з відвареної пастою.