Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь плита мексиканська › Мексиканські смажені тамале
Мексиканські смажені тамале

Мексиканські смажені тамале

Тамале - одна із самих популярних страв мексиканської кухні. У Мексиці її просто обожнюють. Вікіпедія підказує нам, що тамале - це коржик із кукурудзяної муки, загорнутий кукурудзяним листям і приготований на пару. Перед вживанням кукурудзяне листя знімають. Тамале може містити начинку з м'ясного фаршу, сирів, фруктів або овочів, нерідко з перцем чилі. Варіантів приготування цієї страви безліч. Запропонований рецепт - це всього лише варіація на тему: "Тамале", а саме тамале смажені. Тісто, як і в класичному рецепті, готується з кукурудзяного борошна. Начинка - з м'ясного фаршу. Кукурудзяне листя не використовується. Подавати смажені тамале можна з гострим соусом.

Кількість порцій 10
Час приготування 160 хв

  1. 1. Фарш м'ясний — 500 г.
  2. 2. Борошно кукурудзяне — 500 г.
  3. 3. Вода — 600 мл.
  4. 4. Вершкове масло — 60 г.
  5. 5. Соняшникова олія — за смаком
  6. 6. Приправа для м'яса — за смаком
  7. 7. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Для тіста змішати вершкове масло, борошно і сіль, поступово додаючи теплу воду.

  2. Фарш обсмажити з сіллю та спеціями. Відщипнути шматочок тіста, розім'яти його, зробити коло, викласти в середину ложку м'яса, потім обернути тісто навколо м'яса, формуючи кульку.

  3. Налити в каструлю воду, зверху поставити шумівку. Помістити кульки в шумівку і готувати 2 години.

  4. Вийняти кульки з шумівки, посипати борошном і обсмажити в соняшниковій олії кілька хвилин до коричневого кольору з усіх сторін.