Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь європейська консервація › Мандаринове варення
Мандаринове варення

Мандаринове варення

Дуже актуально зараз робити варення з усіляких цитрусових. Ми сьогодні з вами навчимося варити варення з мандарин. Взагалі в наших широтах варити варення з мандарин до недавна було не прийнято. Традиції, радянський менталітет і все таке не робили популярним варення з мандарин. Спробуйте скажіть кому років 20 тому, коли мандарини були великим дефіцитом, що ви хочете приготувати варення з мандаринів. Реакція оточуючих була б непередбачувана. Але ми живемо в 21 столітті. І ми рекомендуємо вам приготувати це варення. Воно дуже смачне й ароматне, не розтікається, з нього можна робити всілякі начинки для ваших тортів чи пирогів. Його можна подавати, як десерт до кави або до морозива.

Кількість порцій 5
Час приготування 120 хв

  1. 1. Вода — 400 г.
  2. 2. Мандарини — 6 шт.
  3. 3. Цукор — 1 кг.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Мандарини промити, зробити по 2 надрізи на шкірці і укласти у велику каструлю. Залити плоди водою, варити 5 хвилин. Воду злити і остудити цитруси при кімнатній температурі.

  2. Налити воду в каструлю, довести до кипіння і додати цукор. У сироп занурити мандарини.

  3. Мандаринове варення варити, поки сироп не стане яскраво-оранжевим. Після цього зняти варення з вогню і дати йому настоятися 5 годин. Далі знову довести мандаринове варення до кипіння і проварити 10 хвилин. Таку процедуру повторити 5 разів.