Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь духовка французька сніданок зима › Мафіни з яблуком і вівсяними пластівцями
Мафіни з яблуком і вівсяними пластівцями

Мафіни з яблуком і вівсяними пластівцями

Існує хибна думка, що кекси і мафіни - це одне і те ж. Так, безперечно, вони дуже схожі в приготуванні і навіть за смаком. Але все одно існує ряд відмінностей. Саме слово "маффін" - означає м'який хліб. І правда, мафіни мають круглу або овальну форму. Вони невеликі за розмірами. І чомусь часто такий десерт називають кексом. Хоча насправді кекс за формою більше схожий на хліб. Раніше мафіни робили не такими солодкими. Мабуть, саме тому вони отримали таку назву. Зараз же мафіни - це дуже смачний і різноманітний десерт. Вони мають найрізноманітнішу начинку і робляться із різного типу тіста. Тож пропонуємо вам спробувати зробити маффіни з яблуками і пластівцями.

Кількість порцій 12
Час приготування 40 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 160 г.
  2. 2. Цукор — 100 г.
  3. 3. Олія рослинна — 80 мл.
  4. 4. Кефір — 250 мл.
  5. 5. Пластівці вівсяні — 2 ст.
  6. 6. Яйце куряче — 1 шт.
  7. 7. Яблука — 3 шт.
  8. 8. Розпушувач — 3 ч. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У миску просіяти борошно, додати пластівці, цукор, натерті яблука і розпушувач. Змішати всі інгредієнти.

  2. В окрему миску вбити яйце, змішати з рослинною олією і кефіром.

  3. Викласти отримане тісто у форму для кексів, випікати 30 хвилин при температурі 200°С.