Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь › Лінивий лимонний пиріг
Лінивий лимонний пиріг

Лінивий лимонний пиріг

Думаєте, що готувати пиріг це завжди довго і складно? Відкиньте усі сумніви геть, з нами це легко і швидко! Погодьтеся, що нашвидкоруч можна приготувати безліч страв, але щоб вони вийшли смачними і апетитними - не завжди виходить. Цей десерт увібрав у себе всі кращі смакові якості і красу кулінарного мистецтва. Не подумайте, що цей пиріг готують ледачі господині - це зовсім не так! Його геніальність в простоті приготування, а "фішка" - в лимоні. І якщо вже цю смакоту так просто створити, то чом би не порадувати своїх домашніх пирогом-запіканкою. Він неодмінно припаде до смаку близьким і зігріє вашою турботою і любов'ю.

Кількість порцій 8
Час приготування 90 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 130 г.
  2. 2. Цукор — 200 г.
  3. 3. Яйце — 4 шт.
  4. 4. Масло вершкове — 100 г.
  5. 5. Молоко — 250 мл.
  6. 6. Цукрова пудра — за смаком
  7. 7. Кокосова стружка — 150 г.
  8. 8. Лимон — 2 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Борошно просіяти через сито у миску (без грудок). Вбити яйце в ємність, і перемішати за допомогою ручного вінчика.

  2. Вершкове масло помістити в невелику каструлю і розтопити на маленькому вогні. Дати олії охолонути і додати цукор. Все перемішати столовою ложкою.

  3. Лимони помити, обдати окропом і насухо витерти рушником. З кожного зняти цедру (за допомогою дрібної терки або звичайного ножа) і помістити в окрему тарілку.

  4. З решти м'якоті двох лимонів вичавити лимонний сік (можна скористатися соковижималкою або столовими приборами). Перелити в окрему чашку.

  5. У цукрово-вершкову суміш перелити збиті яєчні білки і жовтки. Усі інгредієнти гарненько збити застосувавши все той же ручний вінчик. Потім перелити в цю ж ємність молоко. Додати лимонний сік, цедру лимона і кокосову стружку, а далі все ретельно перемішати. В останню чергу в цю ж ємність додати борошно. Перемішати усі інгредієнти до утворення однорідної маси.

  6. Форму для запікання змастити олією. Розподілити тісто по усій поверхні форми і поставити в духовку, розігріту до 180°C градусів. Випікати близько 45 хвилин. Готовий пиріг, за бажанням,  посипати цукровою пудрою і прикрасити часточками лимону.