Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь італійська молоко › Лазанья з м'ясом і грибами
Лазанья з м'ясом і грибами

Лазанья з м'ясом і грибами

Італійська лазанья - блюдо, яке популярне в усьому світі. Лазанья з м'ясом і грибами - рецепт для любителів смачненького. Страва дуже ситна. Готувати цю страву просто, але вона потребує часу, уваги і терпіння. Щоб лазанья з м'ясом і грибами була ще більш ароматною, додають до свіжих грибів кілька сушених, попередньо замочених, а щоб лазання була менш жирної, кладуть більше овочів. Лазанья з м'ясом і грибами стане смачнішою, якщо додати до неї ароматних трав. Готову лазанью виймають з духовки і ставлять на 10-15 хвилин остигати. Потім розрізають на порції і подають на стіл.

Кількість порцій 6
Час приготування 60 хв

  1. 1. Фарш із яловичини — 250 г.
  2. 2. Цибуля — 1 шт.
  3. 3. Пецериці — 250 г.
  4. 4. Консервовані томати — 4 шт.
  5. 5. Сіль — за смаком
  6. 6. Чебрець — за смаком
  7. 7. Орегано — за смаком
  8. 8. Вершкове масло — 5 ст. л.
  9. 9. Молоко — 800 мл.
  10. 10. Борошно — 3 ст. л.
  11. 11. Мускатний горіх — 1 ч. л.
  12. 12. Лазанья — 6 листів
  13. 13. Сир Моцарела — 80 г.
  14. 14. Сир Пармезан — 3 ст. л.
  15. 15. Соняшникова олія — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Дрібно порізану цибулю обсмажити до прозорості на олії.

  2. Додати фарш, спеції, обсмажити фарш із цибулею.

  3. Потім додати томати і смажити до випаровування рідини.

  4. Окремо порізати гриби і обсмажити їх теж в невеликій кількості соняшникової олії, посолити.

  5. Для приготування соусу Бешамель в каструлі розтопити вершкове масло. Додати борошно, смажити 1 хвилину, постійно помішуючи. Тонкою цівкою додати молоко, продовжувати помішувати.

  6. Як закипить, додати мускатний горіх, посолити, поперчити.

  7. Варити ще 1 хвилину. Посолити і поперчити.

  8. На дно форми для запікання налити соус, після покласти листи лазаньї. Після шар фаршу з цибулею і томатами. Посипати сиром Пармезан, полити знову соусом. Після знову листи лазаньї, потім соус, гриби і посипати сиром Пармезан. Останній шар листи лазаньї і знову соус.

  9. Зверху посипати сиром Моцарела. Залишити лазанью приблизно на 1 годину, після прикрити фольгою, поставити в духовку нагріту до 150°C і запікати 20 хвилин.

  10. Після запікання фольгу прибрати і запекти до готовності. Коли лазанья стане золотистого кольору - можна вимикати.