Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь важкий зима › Котлети по-київськи
Котлети по-київськи

Котлети по-київськи

Ця вишукана страва відома далеко за межами одного міста. Більше того, всіма улюблені котлетки по-київськи давно стали одним із символів української кухні поряд з борщем і голубцями. Вони являють собою злегка відбите філе курки, в яке загортають шматочок охолодженого вершкового масла із зеленню (тертим сиром, грибами). По одному з варіантів приготування страви в котлету закріплюють курячу кісточку або використовують філейну частину з кісткою від крильця. Соковита вершкова начинка, рясне панірування і неймовірно хрустка скоринка вигідно виділяють пропоновану страву серед інших різновидів котлет. Страва вимагає чималої вправності, але повірте, результат виправдає всі Ваші очікування.

Кількість порцій 2
Час приготування 60 хв

  1. 1. Куряче філе — 4 шт
  2. 2. Вершкове масло — 40 г
  3. 3. Яйця — 1 шт
  4. 4. Борошно — 4 ст.л.
  5. 5. Сухарі панірувальні — 60 г
  6. 6. Соняшникова олія — 50 мл
  7. 7. Зелень петрушки — 20 г
  8. 8. Лимон — чверть
  9. 9. Чорний перець мелений — за смаком
  10. 10. Сіль — 0,5 ч.л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Петрушку дрібно посікти ножем.

  2. Масло покласти в миску і порізати на частини, додати петрушку, лимонний сік і сіль розведену в 1 ст. л. гарячої води. Все добре розтерти ложкою до однорідної маси.

  3. На дошку покласти пергаментний папір і на ньому сформувати з масла прямокутник товщиною 1 см. Покласти масло в морозильну камеру на 15-20 хв.

  4. Товсту частину великого філе обов'язково підрізати ножем так, щоб філе відкрилось як "книжка".

  5. Розгорнути філе.

  6. Взяти два шматки харчової плівки, змочити у воді. Першим застелити дошку, викласти підготовлене філе і щільно закрити іншим шматком плівки. Відбивати можна пляшкою, качалкою чи плоским боком молотка для м'яса, щоб не прорвати волокна філе. Товщина відбитого філе повинна бути 5-7 мм.

  7. Відбите філе з обох боків посолити і поперчити.

  8. Всі відбиті і приправлені філе викласти на тарілку, щільно накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник. В холодильнику витримайте від 30 хв. і довше (можна залишити на ніч).

  9. Просолене філе розкласти на дошці. Масло вийняти з морозильної камери, розрізати на необхідну для котлет кількість шматків. Ближче до лівого краю покласти шматок масла в перерізі 1х1 см, а довжину регулюйте за шириною вашого філе.

  10. Масло загорнути у філе як налисник.

  11. Для панірування приготуйте одну тарілку з борошном, одну з панірувальними сухарями і одну із яйцем, збитим з невеликою кількістю води.

  12. Запаніруйте котлету спочатку в борошні, потім в яйці і в сухарях (паніровка повинна бути щільною і покривати котлету з усіх боків). Запаніровані котлети викладіть у посудину, дно якої присипте панірувальними сухарями. Щоб при смаженні не злізла паніровка покладіть запаніровані котлети в холодильник на 2-3 год. щоб підсохло яйце, або, якщо часу на це немає, то в морозильну камеру на 15-20 хв. щоб яйце підмерзло.

  13. В сковорідці розігрійте суміш олії і вершкового масла в співвідношенні 1:1. Шар жиру на сковорідці повинен бути не меньшим за 1 см. На великому вогні обсмажте котлету з двох боків до рум'яної скоринки (приблизно 4 хв.). Обсмажені котлети викладіть у деко і покладіть у розігріту до 180°С духовку, випікайте до готовності 15-20 хв.