Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь легкий літо › Клафуті з куркою і цукіні
Клафуті з куркою і цукіні

Клафуті з куркою і цукіні

Клафуті прийшло до нас, як не дивно, із Франції. Але на батьківщині ця страва вважається десертом. Це такий собі симбіоз запіканки і пирога. Зазвичай французи роблять його із фруктами. Але наш рецепт незвичайний, і він набув нових відтінків. Клафуті з куркою і цукіні - це дуже незвично, але в цей же час низкокалорийно і поживно. Така страва приваблює своєю простотою і швидкістю приготування. Воно відмінно зійде і як для легкої вечері, і для обіду в колі сім'ї. А те, що курка і цукіні містять багато корисних речовин, надає страві ще один величезний плюс. Адже цукіні - це джерело каротину (до речі, більше, ніж у моркві), фосфору і клітковини. А курка, як відомо, містить багато білка.

Кількість порцій 8
Час приготування 30 хв

  1. 1. Куряча грудинка — 350 г.
  2. 2. Цукіні — 2 шт.
  3. 3. Яйця — 8 шт.
  4. 4. Борошно — 2 ст. л.
  5. 5. Молоко — 200 мл.
  6. 6. Тертий сир — 60 г.
  7. 7. Петрушка — 1 пучок
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Перець чорний мелений — за смаком
  10. 10. Оливкова олія — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Курячу грудинку дрібно нарізати, посолити, поперчити і підсмажити на оливковій олії.

  2. Цукіні нарізати кружечками, трохи підсмажити. Збити яйця, яєчні жовтки (2 шт.), тертий сир, борошно, молоко, нарізану петрушку, сіль і перець.

  3. Змастити оливковою олією форму для випікання, на дно викласти курячу грудинку і цукіні, зверху залити яєчною сумішшю.

  4. Випікати в розігрітій до 180°С духовці 20 хвилин.