Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь духовка яйця зима › Кіш в стаканчиках з прошуто
Кіш в стаканчиках з прошуто

Кіш в стаканчиках з прошуто

Страва французької кухні - кіш являє собою відкритий несолодкий пиріг із рубленого тіста із заливкою на основі яєць і молока та різними начинками. В якості начинки використовуються самі різні інгредієнти: сир, бекон, овочі, гриби. Іноді кіш роблять без основи з тіста - просто начинка і заливка. Запропоноване блюдо - всього лише варіація на тему "кіш": отакі міні-кіш. Основою для міні-кіш будуть шматочки прошуто, які потрібно викласти у формочки для мафінів. Прошуто - це італійська шинка, приготовлена з свинячого окосту. Це м'ясний виріб асоціюється, в першу чергу, з Італією, хоча може виготовлятися і в інших країнах.

Кількість порцій 4
Час приготування 20 хв

  1. 1. Шинка прошуто — 2 шт.
  2. 2. Яйце куряче — 2 шт.
  3. 3. Йогурт — 1,5 ст. л.
  4. 4. Маслини — 2 шт.
  5. 5. Розмарин свіжий — за смаком
  6. 6. Сіль — за смаком
  7. 7. Перець чорний мелений — за смаком
  8. 8. Олія рослинна — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Духовку розігріти до 200°C. Формочки змастити олією.

  2. Кожен шматочок шинки розрізати на дві частини, застелити ними формочки, таким чином, щоб стінки були застелені шинкою і щоб шинка вилазила за краї формочки.

  3. У мисці збити 1 яєчний білок і половину яйця, влити сюди ж йогурт, додати нарізані маслини, приправити розмарином, сіллю і перцем.

  4. Вилити яєчну суміш у формочки з шинкою, поставити в духовку на 10-12 хвилин.