Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь сухофрукти вечеря літо › Кисіль із кураги
Кисіль із кураги

Кисіль із кураги

Давно відомий той факт, що сухофрукти набагато корисніші їхніх свіжих аналогів. Наприклад, родзинки більш корисні і містять безліч вітамінів, ніж виноград. Ну а курагу значно важливіше включати в раціон, ніж самі абрикоси. У ній величезна кількість мікроелементів, які дуже важливі як для дорослих, так і дітей. Але, на жаль, часто дітки не люблять трохи зморщені овальні штучки, які ми називаємо курагою. Що ж робити, якщо їсти їх все одно треба? У такому випадку спробуйте приготувати кисіль з кураги. Це вийде дуже смачно і корисно, але при цьому смак буде більш солодким, і дітям він сподобається більше, ніж просто їсти курагу.

Кількість порцій 2
Час приготування 40 хв

  1. 1. Вода — 400 мл.
  2. 2. Курага — 50 г.
  3. 3. Крохмаль картопляний — 2 ч. л.
  4. 4. Цукор — 2 ст. л.
  5. 5. Лимон — 1 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Нарізати курагу соломкою.

  2. Залити курагу окропом, додати цукор, довести до кипіння, варити на повільному вогні 20 хвилин.

  3. Поки курага вариться, розвести крохмаль в холодній кип'яченій воді.

  4. Вливати крохмальну воду тоною цівкою в каструлю з курагою, помішуючи. Варити 5 хвилин. За 1 хвилину до кінця приготування додати 2 шматочки лимона, для смаку.

  5. Готовий кисіль остудити.