Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь грузинська овочі осінь › Хінкалі з картоплею та сиром
Хінкалі з картоплею та сиром

Хінкалі з картоплею та сиром

Всім відомо ця чудова грузинська страва - хінкалі. Зазвичай в якості начинки кладуть всередину м'ясний фарш. Приправ в ній завжди дуже багато - в стилі грузинської кухні. Деякі трави навіть зустрічаються тільки в Грузії. Тісто ж для хінкалі роблять прісне, навіть без яєць, які ми звикли додавати в тісто, наприклад, для пельменів. У нашому рецепті замість м'яса ми використовуємо картоплю і сир, що теж смачно і незвично. Ви можете також додавати самі різні приправи за вашим смаком, або ж трохи змінити начинку - як вам буде смачніше. Подавати на стіл їх бажано теплими і полити якимось улюбленим соусом, сметаною або посипати перцем.

Кількість порцій 8
Час приготування 180 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 1 кг.
  2. 2. Вода — 350 мл.
  3. 3. Картопля — 700 г.
  4. 4. Цибуля ріпчаста — 70 г.
  5. 5. Сир — 300 г.
  6. 6. Сіль — за смаком
  7. 7. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. З борошна, води і солі замісити тісто. Накрити харчовою плівкою і залишити на 60-90 хвилин. Картоплю помити, очистити, нарізати шматочками і відварити. Потім зробити пюре і охолодити.

  2. Сир натерти на дрібній тертці. Цибулю очистити від лушпиння і подрібнити. Розігріти сковороду з рослинною олією і обсмажити цибулю до золотистого кольору. До пюре додати сир, цибулю, сіль і перець.

  3. Тісто розкачати в «ковбаску», відрізати шматочок і розкачати. У центр тіста покласти трохи начинки, зібрати краї в центр і скрутити в хвостик. Опустити хінкалі в підсолену киплячу воду і варити близько 5-7 хвилин. Подавати можна зі сметаною.