Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь європейська борошно готуємо дітям › Карамелізований чізкейк
Карамелізований чізкейк

Карамелізований чізкейк

Хто ще не готував американські солодощі, пропонуємо зараз же відкласти усі справи у сторону і приступити до випічки повітряного тістечка покритого карамеллю. Хвалькуваті по натурі американці не могли не поділитися сирною запіканкою з усім світом. Хоча, існує думка, що рецепт чізкейка прийшов з Древньої Греції, але все таки офіційно визнаний засновником цієї випічки Арнольд Рубен (американський кулінар) у 1929 році. Зараз ніжний пиріг можна покуштувати у будь-якому кафе, ресторані, але краще, якщо ви випечете його удома. Адже ніякі страви не зрівняються з домашніми, оскільки в них ми вкладаємо частинку своєї душі. Причому карамелізований чізкейк під силу усім господиням.

Кількість порцій 6
Час приготування 60 хв

  1. 1. Борошно — 200 г.
  2. 2. Вершкове масло — 120 г.
  3. 3. Цукор — 315 г.
  4. 4. Сіль — щіпка
  5. 5. Яйце — 2 шт.
  6. 6. Сир маскарпоне — 500 г.
  7. 7. Вершки — 600 мл.
  8. 8. Ванілін — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Включити розігріватися духовку на 180°C. Тим часом, помістити в миску інгредієнти: борошно, сіль, цукор (2 ст. л.), і вершкове масло (70 г.). Розтерти. Отриману масу викласти у форму і готувати 20 хвилин в розігрітій духовці.

  2. Приготувати карамель. Цукор (2 ст.) розчинити в сотейнику на повільному вогні. Як тільки цукор набуде коричневого кольору, додати в нього вершкове масло. Перемішати. Влити вершки (500 мл.). Довести до загустіння.

  3. Підготувати начинку. Сир змішати з половиною карамелі, вершками (100 мл.), яйцями і ваніліном. Отриману масу влити у вже випечену основу.

  4. Верхівку чізкейка накрити пергаментом, щоб не підгорів. Відправити до духовки на водяну баню. Випікати 60 хвилин при тій же температурі (при 180ºС ).

  5. Остудити в духовці. Дістати з форми і помістити на велику тарілку. Розподілити другу частину карамелі по випічці. Готовий десерт поставити в холодильник на 2 години.