Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь вечеря зима › Кальмари в кокосовому молоці
Кальмари в кокосовому молоці

Кальмари в кокосовому молоці

Кальмары в кокосовому молоці - це справжня кулінарна екзотика. Щоб правильно приготувати кальмари в кокосовому молоці, потрібно дотримуватися нескладних правил. Готується це блюдо дуже швидко, інгредієнти додаються один за іншим і всі вони постійно перемішуються. Особливо уважно потрібно готувати самі кальмари, щоб вони не стали гумовими. Разом з імбиром і часником деякі кулінари додають куркуму і тмин, а разом зі спеціями іноді пасерують моркву і цибулю. Заміною соєвому соусу може служити соус з устриць. У готову страву перед подачею додають базилік. Подають кальмари в кокосовому молоці з рисовою локшиною, поливши соусом від кальмарів.

Кількість порцій 4
Час приготування 30 хв

  1. 1. Масло вершкове — 50 г.
  2. 2. Кальмари — 1 кг.
  3. 3. Часник — 2 шт.
  4. 4. Імбир — 2 ст. л.
  5. 5. Бульйон курячий — 100 мл.
  6. 6. Соус соєвий — 2 ст. л.
  7. 7. Лимони — 30 г.
  8. 8. Молоко кокосове — 350 мл.
  9. 9. Кінза — за смаком
  10. 10. Перець білий мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Викласти кальмари в миску, залити окропом, видалити плівку і нутрощі.

  2. Часник й імбир подрібнити, обсмажити на сковороді на олії. Залити бульйон в сковороду. Додати також кокосове молоко і соєвий соус. Додати 3 часточки лимону, кінзу і перець.

  3. Готувати суміш у сковороді до загустіння, всипати кальмари, варити 1 хвилину.