Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь європейська зима › Імбирне печиво
Імбирне печиво

Імбирне печиво

Де тільки не застосовують імбир - і у випічці, і в напоях, і як добавка до рибних і м'ясних страв. Одним словом, сфера його застосування просто дивує. Думаємо кожен погодиться, що прянощі надають особливого, більш вираженого смаку нашим стравам. Приклад тому - печиво з імбирем. Використати можна свіжий, і сухий мелений імбир. Краще буде, якщо обрати перший варіант - блюдо вийде більш ароматним і смачнтм. Свіжий імбир слід очищати дуже тонко, оскільки основний запас олій зберігається саме під шкіркою. Якщо ж захочете скористатися сухим меленим імбиром, то пам'ятаєте, що він подарує вашій страві абсолютно інші смакові якості. Сподіваємося, що ця спеція-новачок стане вірним помічником при створенні неповторних страв.

Кількість порцій 8
Час приготування 60 хв

  1. 1. Борошно — 2 ст.
  2. 2. Яйце — 1 шт.
  3. 3. Імбир — 2 ч. л.
  4. 4. Вершкове масло — 100 г.
  5. 5. Кориця — 1 ч. л.
  6. 6. Гвоздика — 5 шт.
  7. 7. Розпушувач — 0,5 ч. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Свіжий імбир очистити і натерти на терці (можна використати сухий мелений імбир). Потім гвоздику і мелену корицю перетерти в пудру (повинна вийти 1 ч. л.). Натертий імбир, розпушувач, гвоздику і корицю додати у борошно і добре перемішати.

  2. В іншій мисці вершкове масло збити з цукровим піском (збивати доки цукор не розчинитися). Слідом додати яйце і ще раз все гарненько перемішати. В отриману масу потрохи по 0,5 ст. за один раз додати борошно і продовжувати змішувати. Тісто не повинне вийти крутим!

  3. На стіл висипати борошно, викласти готове тісто і добре вимісити руками. Тонко розкачати і формами вирізати фігурки.

  4. Нагріти духовку до 175°C градусів. Викласти печиво в змащене олією деко і відправити випікати в духовку на 8-10 хв. За бажанням прикрасити глазурью або різними посипками.