Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь літо › Яблучні мафіни під ванільним соусом
Яблучні мафіни під ванільним соусом

Яблучні мафіни під ванільним соусом

Хочете зробити смачні солоденькі мафіни (іншими словами кекси) в домашніх умовах? Пропонуємо рецепт таких кексів з яблуком. Їх плюс - м'яке і пухке тісто. Вони наскрізь просякнуті ароматом яблук з корицею - запашне і смачне поєднання. Ці мафіни відмінно підуть з чаєм вранці, їх можна давати дітям до школи з собою, брати на роботу, щоб з'їсти в обідню перерву або пригощати друзів за вечерею. Словом, якщо вам ніколи або лінь готувати ванільний соус, в принципі, можна обійтися і без нього. Але він надає особливий смак і ніжність кексу. Впевнені, такі кекси - відмінний варіант для приємного чаювання.

Кількість порцій 15
Час приготування 80 хв

  1. 1. Вершкове масло або маргарин — 200 г
  2. 2. Цукор — 350 г
  3. 3. Ванільний цукор — 4 ч.л
  4. 4. Яйця — 6 шт.
  5. 5. Кефір — 250 мл.
  6. 6. Яблука — 2 шт.
  7. 7. Мелена кориця — 2 ч.л.
  8. 8. Розпушувач — 2 ч.л
  9. 9. Борошно пшеничне — 300 г
  10. 10. Молоко — 300 мл
  11. 11. Картопляний крохмаль — 2 ст.л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Яблука очистити від шкірки, видалити серцевину і нарізати середніми кубиками. Посипати корицею (якщо не любите її, можна не додавати) і перемішати.

  2. Вершкове масло залишити при кімнатній температурі до розм'якшення, потім з'єднати його зі склянкою цукру і 2 ч.л. ванільного цукру і розтерти.

  3. У цю масу збити 3 яйця і перемішати все до однорідності.

  4. Туди додати кефір та яблука і ще раз все перемішати.

  5. У цю масу просіяти борошно з розпушувачем, ще раз перемішати до отримання однорідного тіста.

  6. Духовку розігріти до 180°C. Формочки змастити вершковим маслом (силіконові змащувати не потрібно) і заповнити тістом на 2/3. Випікати в розігрітій духовці 30-35 хвилин.

  7. Тим часом приготувати соус. Молоко довести до кипіння і відставити з вогню. Дати трохи охолонути.

  8. Решту яєць розділити на жовтки і білки (білки не знадобляться). Жовтки розтерти з цукром, що залишився і ванільним цукром. Додати крохмаль і добре перемішати. Влити гаряче молоко (воно не повинно бути занадто гарячим, щоб яйця не згорнулися) і ще раз перемішати до однорідності.

  9. Цю масу поставити на водяну баню і, помішуючи, проварити до загустіння. Дати трохи охолонути.

  10. Готові мафіни добре остудити і викласти на них соус. Подавати відразу ж.