Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь легкий східна осінь › Хумус із печеним часником і петрушкою
Хумус із печеним часником і петрушкою

Хумус із печеним часником і петрушкою

Хумус вже давно користується популярністю як ароматна паста або кремоподібний соус для бутербродів. Більше того, цю середземноморську закуску використовують як начинку для м'ясних і рибних страв. Універсальність використання і простота приготування роблять хумус відмінною заміною набридливих овочевих паштетів. Бажаної консистенції соусу Ви можете досягти завдяки більшої або меншої кількості оливкової олії. Особливістю даного рецепта є використання не свіжого часнику, а запеченого. Що стосується нуту, то можете взяти сухий горох. У цьому випадку промийте його і замочіть на ніч на 10-12 годин, а потім відваріть в підсоленій воді. Зерна нуту повинні вийти м'якими.

Кількість порцій 4
Час приготування 65 хв

  1. 1. Часник — 1 головка
  2. 2. Нут консервований — 550 г.
  3. 3. Сік лимонний — 2 ст. л.
  4. 4. Соус соєвий — 1 ст. л.
  5. 5. Вода — 2 ст. л.
  6. 6. Петрушка — 2 ст. л.
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Паприка — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розігріти духовку до 220°C.

  2. Очистити часник від зовнішнього лушпиння, зберігши головку, і зрізати верхню частину, щоб зрізати верхню частину зубчиків. Загорнути у фольгу і відправити в духовку до м'якості приблизно на 40-45 хвилин. Злегка охолодити і очистити зубчики.

  3. У блендері змішати часник, нут, лимонний сік, соєвий соус і воду. Збити до однорідної маси, при необхідності додавши ще води.

  4. Перекласти в миску і вмішати петрушку, посолити. Зверху посипати паприкою і подавати.