Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь літо › Домашні ковбаски
Домашні ковбаски

Домашні ковбаски

Скажемо відразу, що готувати домашні ковбаски - процес довгий і досить складний. Але повірте, що результат не змусить довго себе чекати. Всі, хто спробує цю смачну і ароматну страву, будуть у захваті від ваших кулінарних здібностей. І ваші старання гідно оцінять. А що може бути краще, ніж слова подяки від рідних і близьких, їх задоволені обличчя після того, як вони спробують ці домашні ковбаски. Краще цього, хіба що, сам смак домашньої їжі. Подавати ковбаски можна з будь-яким гарніром.

Кількість порцій 10
Час приготування 120 хв

  1. 1. Свинина — 3 кг.
  2. 2. Сало — 700 г.
  3. 3. Часник — 3 шт.
  4. 4. Сіль — за смаком
  5. 5. Перець мелений — за смаком
  6. 6. Приправи — за смаком
  7. 7. Кишки свинячі
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Заздалегідь підготувати кишки. Якщо вони очищені і пересипані сіллю, то потрібно замочити їх у воді на 2 години, а потім промити під струменем води. Якщо кишки неочищені, то потрібно вивернути їх навиворіт, промити і пошкрябати тупою стороною ножа. Жир видалити ножицями або ножем.

  2. М'ясо нарізати шматками 1,5 × 1,5 см., сало більш дрібними шматочками (до 1 см.). Часник подрібнити, додати сіль, перець, воду, добре перемішати м'ясо руками.

  3. Наповнити оболонку фаршем. Зазвичай для цього використовують спеціальну насадку від м'ясорубки чи комбайна. Формувати ковбаски можна або перекручуванням (крутити потрібно в одну сторону), або просто відрізаючи кишку і перев'язуючи кінець. Готові ковбаски проштрикнути тонкою голочкою в місцях, де скупчилося повітря, а потім помістити в киплячу воду на 7 хвилин.

  4. Вийняти ковбаски і помістити їх в рукав для запікання. Туди ж покласти дрібно нарізане сало і трохи вершкового масла. Помістити в розігріту духовку на 1,5 години. За 10 хвилин до готовності розкрити рукав зверху (обережно, щоб не обпектися) і дати ковбаскам підрум'янитись.