Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь легкий перші страви літо › Харчо із курки з горіхами
Харчо із курки з горіхами

Харчо із курки з горіхами

Харчо – грузинська перша страва, приготована з яловичини (або баранини) і рису з великою кількістю місцевих спецій. Ті, кому удостоїлося спробувати справжній харчо, стверджують, що суп не гострий, а пряний. Саме свіжі (а не сушені) спеції надають страві більш насичений, приємний аромат. Пропонуємо цікаву варіацію цього супу – харчо із курки з горіхами. Не дивлячись на відсутність м'яса яловичини, в рецепті використовуються традиційні інгредієнти, без яких харчо не харчо – хмелі-сунелі, зелень кінзи, часник. Щоб бульйон вийшов наваристий, найкраще взяти жирну курочку. Замість пшеничного борошна можете використовувати кукурудзяне. За традицією суп харчо подають зі свіжим лавашем.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Цибуля ріпчаста — 4 шт.
  2. 2. Курка — 700 г.
  3. 3. Борошно пшеничне — 1,5 ст. л.
  4. 4. Горіхи — 200 г.
  5. 5. Часник — 4 шт.
  6. 6. Кінза — 2 ст. л.
  7. 7. Хмелі-сунелі — 1 ч. л.
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Курку нарізати невеликими шматочками, покласти в каструлю, залити 2-2,5 л. води, поставити на вогонь. Варити до напівготовності курки.

  2. В окремій каструлі розігріти жир з бульйону, в якому варилася курка, висипати в нього нарізану цибулю, покласти курку, готувати, помішуючи, протягом 15 хвилин.

  3. Додати в каструлю з куркою і цибулею борошно, через 5 хвилин влити бульйон, готувати 10-15 хвилин.

  4. Потовкти горіхи, всипати їх у суп, додати подрібнений часник, хмелі-сунелі, посолити і поперчити за смаком.