Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь м'ясо літо › Шинка в желе
Шинка в желе

Шинка в желе

На жаль, таку страву назвати повноцінною важкувато, та й святковою так само. Але до хорошого гарніру та до домашнього вечері - саме те, що треба. Якщо у вас є сім'я, то ви напевно знаєте, що чоловіки не можуть жити без м'яса. Без нього для них прийом їжі здається незавершеним. Так що доводиться подавати їм його мало не щодня. Тому хочемо допомогти вам у розмаїтті сімейної вечері і пропонуємо рецепт шинки в желе. На перший погляд така трохи дивна страва насправді дуже підійде до будь-якого гарніру або салату, здасться вам досить ситною стравою і допоможе вам урізноманітнити банальні і традиційні буденні вечері.

Кількість порцій 4
Час приготування 150 хв

  1. 1. М'ясо (яловичина) — 350 г.
  2. 2. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  3. 3. Морква — 1 шт.
  4. 4. Духмяний перець (горошок) — 3 шт.
  5. 5. Лавровий лист — 1 шт.
  6. 6. Сіль — за смаком
  7. 7. Шинка — 450 г.
  8. 8. Желатин — 30 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку приготувати бульйон. Для цього м'ясо помити, покласти до кастрюлі та залити холодною водою (2 л.). Поставити кастрюлю на вогонь, довести до кипіння, зняти піну та зменшити вогонь. Моркву та цибулю почистити та помити. Покласти овочі до кастрюлі та посолити бульйон, ще покласти духмяний перець та лавровий лист. Варити 40 хвилин. З готового бульону шумівкою витягнути моркву та цибулину - їх потрібно викинути. Також шумівкою вітягнути м'ясо. Бульйон акуратно процідити через складену в 2-3 шари марлю.

  2. В бульйон (200 мл.) засипати желатин. Поставити на середній вогонь та підігрівати, не даючи закипіти та постійно помішуючи, поки увесь желатин не розчинеться. Зняти з вогню, процідити через марлю. Дати трохи застигнути.

  3. Нарізати шинку тонкими шматочками товщиною 2-2,5 мм. Підрівняти шматочки шинки, щоб вони відповідали розміру високого посуду. Покласти на дно шматок шинки. Кулінарним пензликом нанести на нього шар напівзастиглого желе. Покласти другий шматок, змастити желе. Повторювати, поки не будуть використані усі інгредієнти. Поставити до холодильнику на 2 години. Щоб витягнути шинку, потрібно перевернути форму на тарілку та на кілька хвилин накрити гарячим рушником.