Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Гріссіні

Гріссіні

Батьківщина цих чудових невеликих хлібних паличок - Італія. Кому ж, як не італійцям, придумувати смачні і швидкі хлібобулочні вироби! З такими стравами проблем у цього гарячого народу немає. Якщо ви вам до душі італійська кухня, або ж просто ви любите випічку, тоді доречними будуть гріссіні. Розміром гріссіні зазвичай приблизно з олівець - тоненькі і не дуже довгі. Вперше народ побачив ці палички ще в XIV столітті в Турині, а з часом вони були популярні по всій території Італії. Спочатку це були звичайні палички з дріжджового тіста. Пізніше стали додавати кунжут або інші прянощі для прикраси і додаткового смаку паличок. Зараз гріссіні можна приготувати замість булочок до чаю або ж просто для легкої закуски під час обіду чи вечері.

Кількість порцій 10
Час приготування 140 хв

  1. 1. Борошно — 250 г.
  2. 2. Вода — 250 мл.
  3. 3. Сухі дріжджі — 2 ч. л.
  4. 4. Сіль — 1 ч. л.
  5. 5. Оливкова олія — 3 ст. л.
  6. 6. Кунжут — 4 ч. л.
  7. 7. Морська сіль — 2 ч. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Підігріти воду, додати дріжджі і залишити на кілька хвилин.

  2. Додати сіль і 1 ст. л. оливкової олії, перемішати. Поступово додавати борошно (200 г.), замісити тісто. Додати в тісто ще 1 ст. л. оливкової олії, перемішати.

  3. Присипати робочу поверхню борошном, яке залишилось. Вимісити тісто. Покласти тісто у змащений оливковою олією посуд, накрити рушником і поставити в тепле місце на 1 годину.

  4. Розділити тісто на 4 частини, потім кожну четвертинку розділити на 5 частин. Кожен шматочок тонко розкатати, зробити форму жгутика, обваляти в кунжуті і морській солі.

  5. Отримані жгутики викласти на пергамент для запікання. Випікати гріссіні в духовці при 200°C приблизно 20 хвилин.