Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь духовка гриби весна › Грибна запіканка
Грибна запіканка

Грибна запіканка

Серед всіляких запіканок грибні займають одне з лідируючих місць завдяки своєму тонкому аромату і надзвичайній апетитності. Для грибних запіканок підійдуть свіжі, сушені, солоні і мариновані гриби. Додатковими інгредієнтами можуть бути макарони, м'ясо, сир, картопля, кабачки, крупи і т.д. Зробити смак страви самим яскравим і незабутнім дозволять правильно підібрані трави та спеції. У будь-якому випадку потрібно пам'ятати: велика кількість трав і спецій може перебити ніжний аромат грибів. Взагалі, в приготуванні грибних запіканок будь-яка господиня, знаючи, з чим добре поєднуються гриби, може дати собі безмежну свободу.

Кількість порцій 6
Час приготування 80 хв

  1. 1. Макарони — 300 г.
  2. 2. Гриби — 400 г.
  3. 3. Яйця — 4 шт.
  4. 4. Молоко — 100 мл.
  5. 5. Соняшникова олія — за смаком
  6. 6. Сухарі панірувальні — за смаком
  7. 7. Цибуля — 1 шт.
  8. 8. Сир твердий — 100 г.
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Чорний мелений перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Гриби помити, порізати. Викласти на сковороду, змащену соняшниковою олією.

  2. Цибулю почистити, помити, порізати кубиками і додати до грибів. Смажити 20 хвилин. Посолити, поперчити, перемішати.

  3. Макарони злегка обсмажити на олії, постійно помішуючи. Залити макарони окропом і посолити. Вимкнути вогонь і залишити на 20 хвилин.

  4. Форму змастити соняшниковою олією і посипати панірувальними сухарями.

  5. Макарони і гриби остудити. Викласти у форму половину макаронів. Зверху - смажені гриби з цибулею. Потім ще половину макаронів.

  6. Збити яйця з молоком. Додати трохи солі і перцю. Залити яєчно- молочною сумішшю запіканку. Зверху посипати тертим сиром.

  7. Поставити в розігріту духовку на 50 хвилин при температурі 150°C.