Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь важкий другі страви весна › Голубці українські
Голубці українські

Голубці українські

Голубці - дуже популярна і багатьма шанована страва. Стародавні греки готували щось подібне під назвою " капустяна долма . До нас воно дійшло з Європи, де було прийнято запікати голубів на гратах. І назву страва мала - голуби. Але не всі могли собі це дозволити і стали завертати м'ясний фарш з будь-якою крупою , найчастіше пшоном чи гречкою в капустяний лист. Звідси і назва " голубці " . Ми пропонуємо приготувати вам традиційні українські голубці. Зі свининою, цибулькою, тушковані в томатно-сметанному соусі. Смак, знайомий з дитинства кожному українцеві. До того ж смачна і поживна страва, яку дуже полюблюять наші чоловіки.

Кількість порцій 1
Час приготування 180 хв

  1. 1. Капуста білокачанна — 160 г.
  2. 2. Молоко — 120 мл.
  3. 3. Сметана — 65 мл.
  4. 4. Томатний соус — 50 мл.
  5. 5. Цибуля ріпчаста — 50 г.
  6. 6. Рис — 30 г.
  7. 7. Свинина (ошийок) — 150 г.
  8. 8. Олія рослинна — 20 мл.
  9. 9. Майонез — 20 мл.
  10. 10. Зелень — для прикраси
  11. 11. Сіль — за смаком
  12. 12. Перець мелений — за смаком
  13. 13. Лавровий лист — 1 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Відокремити листя з капусти, обшпарити їх окропом. Рис відварити. Через м'ясорубку подрібнити свинину і цибулю. Додати сіль і перець, сюди ж всипати зварений рис, ретельно змішати.

  2. На кожен капустяний лист викласти фарш, загорнути листя. Викласти голубці в глибоку ємність, додати лавровий лист. Окремо в мисці змішати молоко, томатний соус, майонез, сметану, добре перемішати. Вилити суміш на голубці, тушкувати в духовці 2,5-3 години.

  3. Під час тушкування голубців, додати сіль і перець. Готові голубці викласти на тарілку, зверху додати майонез для прикраси, посипати свіжою зеленню.