Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь європейська морепродукти весна › Голубці з перловкою і морським коктейлем
Голубці з перловкою і морським коктейлем

Голубці з перловкою і морським коктейлем

Класичний рецепт приготування голубців припускає наявність рису в м'ясній начинці і томатно-сметанний соус. Але можна змінити рецепт і зробити голубці з перловкою і морським коктейлем. Найважливіший момент цього рецепту - це правильне приготування перловки. Щоб крупа добре розварилася, попередньо її необхідно замочити у воді годин на 12, краще це робити на ніч. Замочують перловку у воді - з розрахунку на склянку (250 мл) зерна беруть 1 літр води. А потім вже крупу варять як звичайну кашу. Подавати голубці можна як гарячими, так і холодними. У холодному вигляді вони не втрачають своїх смакових якостей. Спробувавши один раз, ви назавжди залишитеся у владі цієї страви.

Кількість порцій 4
Час приготування 20 хв

  1. 1. Крупа перлова — 300 г.
  2. 2. Капуста білокачанна — 1 шт.
  3. 3. Креветки очищені — 100 г.
  4. 4. Мідії — 100 г.
  5. 5. Помідори — 100 г.
  6. 6. Часник — 4 шт.
  7. 7. Цибуля червона — 1 шт.
  8. 8. Базилік зелений — 20 г.
  9. 9. Петрушка — 10 г.
  10. 10. Олія оливкова — 100 мл.
  11. 11. Сіль — за смаком
  12. 12. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Капусту промити, очистити від старого листя, розібрати на окремі листочки. Відварити перлову крупу.

  2. Змішати в мисці перлову крупу, нарізані креветки і мідії, подрібнені помідори і часник, нарізану петрушку і базилік, заправити все оливковою олією, перемішати. Додати за смаком сіль та перець.

  3. Ошпарити листя капусти в окропі, після викласти на стіл, викласти начинку на кожен лист капусти, загорнути.

  4. Викласти в пароварку, готувати протягом 10 хвилин. Подавати можна як гарячими, так і холодними.