Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь плита вечеря › Форікол - баранина по-провански
Форікол - баранина по-провански

Форікол - баранина по-провански

Пропонуємо вам приготувати одне з найбільш відомих страв норвезької кухні, яке приведе вас у захват, підніме на небеса своїм вишуканим смаком. Форікол - баранину по-прованськи готувати зовсім не важко, хоч це і може здатися так на перший погляд. Будьте впевнені, всі ваші зусилля будуть варті того результату , який підкорить серця домочадців. Вам варто бути готовою і до того, що вони зажадають повторення свята. Незвичайний, ніжний смак дарують страві цедра апельсина, маслини і солодкий перець. Вино зробить баранину м'якшою, а розмарин наповнить кухню неповторним ароматом. Кулінари радять використовувати для цієї страви молоду баранину, аби м'ясо було ніжним, немов пелюстки троянди

Кількість порцій 2
Час приготування 280 хв

  1. 1. Червоне сухе вино — 2 ст.
  2. 2. Картопля — 4 шт.
  3. 3. Маслини без кісточки — 150 г.
  4. 4. Розмарин — 1 гілочка
  5. 5. Паста томатна — 1 ст. л.
  6. 6. Перець солодкий — 1 шт.
  7. 7. Петрушка — 3 гілочки
  8. 8. Олія рослинна — 2 ст. л.
  9. 9. Бараняча корейка — 800 г.
  10. 10. Лист лавровий — 1 шт.
  11. 11. Апельсин (подрібнена цедра) — 1 шт.
  12. 12. Часник — 2 зубчики
  13. 13. Цибуля ріпчаста (велика) — 1 шт.
  14. 14. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. М'ясо вимити, нарізати великими шматками, покласти в миску і залити червоним вином. Додати розкришений лавровий лист, кілька листочків розмарину і залишити на ніч.

  2. Наступного дня цибулю, часник і картоплю очистити. Цибулю нарізати товстими півкільцями, картоплю - великими шматками, часник роздавити. Перець вимити і крупно нарізати, видаливши серцевину. М'ясо вийняти із маринаду, не обсушувати, обсмажити в 1 ст. л. розігрітої рослинної олії, часто перевертаючи, 8 хв. Маринад зберегти.

  3. Перекласти м'ясо в каструлю. У сковороду, де смажили м'ясо, додати олію, що залишилася, і обсмажити цибулю, часник і перець, 5 хв. Викласти в каструлю з м'ясом.

  4. Влити половину маринаду, додати томатну пасту, перемішати і готувати на сильному вогні 5 хв. Влити маринад, який залишився, покласти листочки розмарину і оливки. Зменшити вогонь, нещільно накрити кришкою і тушкувати 1,5 год.

  5. Додати картоплю і готувати ще20 хв. Переставити в прохолодне місце і залишити до наступного дня. Наступного дня розігріти, додавши апельсинову цедру і листочки петрушки.