Фісташково-мигдальний тарт
- 1. Фісташки несолоні — 300 г.
- 2. Масло вершкове — 250 г.
- 3. Борошно пшеничне — 225 г.
- 4. Мигдаль — 200 г.
- 5. Сік апельсиновий — 150 мл.
- 6. Апельсин — 1 шт.
- 7. Жовток яєчний — 6 шт.
- 8. Вершки — 2 ст. л.
- 9. Cіль — 0,5 ч. л.
- 10. Цукор кондитерський — за смаком
- 11. Кардамон — 25 зерен
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Розтовкти приблизно 12 зерен кардамону в ступці і змішати з сухими інгредієнтами тіста і маслом в блендері. Додати жовток, вимішувати ще двадцять секунд.
Після чого тісто вимісити вручну, сформувати лист товщиною 1-2 см. і покласти в холодильник на півгодини.
Тісто розкачати завтовшки близько 5 мм., викласти його у форму для випікання (проткнути в декількох місцях виделкою). Потім форму прибрати в морозильник на 2 години.
Після цього тісто прокласти пергаментним папером, а зверху на папір викласти пекарські боби. Форму поставити в розігріту до 180°С духовку і випікати 20 хвилин. Потім акуратно зняти з тіста боби і поставити форму ще хвилин на 5 в духовку. Остудити.
Решту зерен кардамону розтерти в ступці і покласти в блендер з горіхами і цукром. Перемолоти, поки горіхи не стануть виділяти олію.
Потім не вимикаючи блендер, влити сік апельсина. Молоти ще три хвилини. Дати охолонути, додати цедру апельсина і чотири жовтка. Добре перемішати.
Викласти отриману начинку на корж і поставити тарт в духовку на 15 хвилин.
У цей час змішати жовток з вершками в блендері.
Вийняти тарт з духовки, змастити вершково-жовтковою сумішшю і знову поставити в духовку хвилин на 10.